A.Guoga: grįžau ginti šalies patrioto, tai darysiu tiek, kiek reikės

Specialiai į Lietuvą dėl Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno sulaikymo grįžęs sporto mecenatas Antanas Guoga prižadėjo, kad šalyje bus tiek, kiek reikės.

„Grįžau pažiūrėti, kas čia pas jus darosi. Teko palikti Australiją. Nuotaikos labai prastos. M. Balčiūną laikau Lietuvos patriotu, negaliu suvokti, kaip galėjo įvykti šis nesusipratimas. Noriu išsiaiškinti daugiau detalių. Tai yra viešas interesas, šis žmogus organizavo geriausią Europos čempionatą istorijoje, prisidėjo prie Lietuvos garsinimo, o dabar yra suimtas. Nesuprantu, kodėl jis nebuvo paleistas po dviejų parų“.

„Labai daug bendravau su Mindaugu, jis visada dirba ir padaro netgi daugiau negu reikia, šis žmogus yra doras ir tinkamas pavyzdys. Jo pareigos jausmas labais stipus. Noriu jį morališkai palaikyti, tikrai nesiruošiu spausti generalinės prokuratūros, priimsime bet kokį sprendimą. Tokios pareigos LKF yra labai svarbios, mestas didžiulis akmuo ne tik į krepšinio, bet ir į visos Lietuvos daržą“, – įsitikinęs sporto mecenatas.

A. Guoga teigė su M. Balčiūnu turintis asmeninį ryšį ir nesuprantąs, kodėl toks žmogus laikomas už grotų.

„Mindaugą pažįstu ne tik iš darbinių santykių. Jis atviras ir darbštus. Neturėčiau nė menkiausio įtarimo, kad jis galėtų siekti asmeninės naudos. Viso bendradarbiavimo metu prioritetas buvo Lietuva, jaunimas ir mokslas. Juk Mindaugas yra  mokslo ir šeimos žmogus. Išvežti tokį asmenį anksti ryte, įkalinti 51 val. ir po to pratęsti suėmimo terminą? Nematau jokios logikos. Tai yra šokas. Reikia nepamiršt, Europos čempionato organizavimas buvo itin atsakingas dalykas. Kaip Mindaugas gali trukdyti bylai būdamas laisvėje? Kompiuteriuose esantys duomenys iš federacijos paimti, nėra jokios prasmės jį laikyti uždarytą“.

„Kol kas su manimi teisėsauga nebuvo susisiekusi, esu pasiruošęs viskuo padėti. Tik nežinau, kaip. Nesu informuotas apie Panevėžio situaciją. Gerai, kad yra atliekamas tyrimas, tačiau laikyti žmogų kalėjime, kai jis šiuo metu turi būti FIBA arbitraže...Tai mane piktina labiausiai. Liksiu Lietuvoje tol, kol reikės. Padėsiu siekti sąžiningumo ir teisybės“, – ryžtingai nusiteikęs kalbėjo  A. Guoga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Regimantas

Regimantas portretas
Nežinau,kodėl-bet tikiu p.A.Guoga.Kažkuo Jis išsiskiria iš mūsų milijonierių būrio.

o

o portretas
kas tas Guoga? Neprisistatė.

klausimas

klausimas portretas
ar tai dar vienas neaiškus finansinis veikėjas ? Negi to krepšinio dėka yra įmanoma išplauti tokią daugybę pinigų ir ... smegenų ?
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių