A.Brazys: „Į tą absurdo teatrą tikrai negrįšiu“

Pirmadienį Kauno „Žalgirio“ pagrindinio akcininko Vladimiro Romanovo pageidavimu atsistatydinimo pareiškimą parašęs komandos sporto direktorius Algirdas Brazys prabilo apie klubo savininko diktatą.

Vos kiek daugiau nei prieš du mėnesius naują „Žalgirio“ sporto direktoriaus postą užėmęs A.Brazys tvirtino savo darbe nematantis jokio broko. Pasak krepšinio specialisto, „Žalgirio“ problemos prasidėjo tada, kai į trenerių darbą ėmė kištis pats V.Romanovas.

Portalui A.Brazys pasakojo, kad treneriai V.Romanovo nurodymų sulaukdavo net ir rungtynių metu.

- Pirmadienį klubą sukrėtusi atleidimų banga jus labai šokiravo?

- Be abejo, nebuvome pasiruošę tokiems dalykams. Nepasakyčiau, kad būtume tikėjęsi tokio įvykių posūkio.

- Matote savo atsakomybę dėl prastų „Žalgirio“ rezultatų?

- Nematau aš nieko, nepridariau jokių nesąmonių ar panašiai. Kokios funkcijos man buvo skirtos, aš viską ir padariau. Draugai skambina ir klausia, už ką mane atleido. Atsakau, kad nežinau, galbūt už per gerą darbą. Prisijungiau prie jaunimo komandos - laimėjome Eurolygos turnyrą. Liepė padėti R.Butautui - patekome į kitą Eurolygos etapą, užėmėme trečią vietą VTB Vieningosios lygos varžybose. Nematau, dėl ko mane reikėjo išmesti.

- Pačiam V.Romanovui išdėstėte šituos argumentus?

- Neturėjau aš su juo apie ką kalbėti, turi jis savo nuomonę... Šitomis temomis jis net nediskutavo.

- V.Romanovas tvirtino, kad „Žalgirio“ vadovybė esą neklausė jo patarimų ir nepakankamai dėmesio skyrė jauniesiems klubo žaidėjams.

- Šiaip tai pastaruoju metu mes pradėjome klausyti jo patarimų - matėte, kaip mes žaidėme paskutines rungtynes. Kol tų patarimų nebuvo, mes viską laimėjome. Po to prasidėjo... Pasiūlymai, kaip reikia treniruotis, kaip žaisti, ką reikia leisti į aikštę, kurią minutę atlikti keitimą.

- Visa tai labai girdėta iš jūsų kolegų futbolo pasaulyje...

- Girdėjau ir aš tokias kalbas, bet niekad netikėjau, įsivaizdavau, kad tai - nesąmonė. Bet kai pajutau pats, kas čia vyksta... Aš daug dalykų patyręs gyvenime, bet šitokių dar nebuvau matęs. Absurdas.

- V.Romanovas užsiminė, kad dar svarstys, kuriuos iš gautų atsistatydinimo pareiškimų patenkinti. Dar galite grįžti į komandą?

- Man neįdomu. Aš parašiau pareiškimą ir nesiruošiu grįžti. Tegul svarsto, ką nori. Kelio atgal nematau, daugiau į tą absurdo teatrą negrįšiu. Visą gyvenimą buvau ir būsiu už „Žalgirį“, bet, esant tokiam vadui, į šitą komandą tikrai negrįšiu.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisRomanovasBrazys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių