„Aalborg“: patyrę, bet ne gigantai

Dar 1885 m. įkurtas danų klubas „Aalborg" savo šalies čempionatą yra laimėjęs tris kartus - 1995, 1999 ir 2008 m., dar du kartus triumfavo šalies taurės turnyre (1966 ir 1970 m.).

„Aalborg" į pagrindinį Čempionų lygos grupės turnyrą buvo patekęs vienintelį kartą - 1995-1996 m. sezone, tačiau tai pavyko padaryti tik po to, kai iš turnyro dėl korupcijos skandalo buvo pašalintas Kijevo „Dinamo" klubas. Tačiau žaisdami grupėje danai nesužibėjo: per 6 rungtynes su „Panathinaikos", „Porto" ir „Nantes" surinko tik 4 taškus ir grupėje liko paskutiniai.

Kitas „Aalborg" bandymas patekti į Čempionų lygos elitą baigėsi nesėkme. 1999-2000 m. sezone trečiajame atrankos etape Olborgo ekipa bendru rezultatu 3-4 nusileido Kijevo „Dinamo", kuris prieš tai buvo eliminavęs Vilniaus „Žalgirį". Praėjusiame sezone „Aalborg" prasimušė į UEFA taurės grupės etapą, tačiau jame ir baigė kovas, į priekį praleisdamas „Getafe", „Tottenham" ir Briuselio „Anderlecht" klubus.

Varžybų prieš Lietuvos klubus patirties danų klubas jau turi. 2004-2005 m. antrajame UEFA taurės atrankos etape danai susitiko su Vilniaus „Žalgiriu".

Pirmąsias rungtynes danai Vilniuje laimėjo rezultatu 3-1, o atsakomosios Olborge baigėsi be įvarčių 0-0. Abejose varžybose tada prieš „Aalborg" rungtyniavo Mindaugas Čepas, kuris dabar pats treniruoja „Žalgirį".

Tačiau nuo to laiko komanda nemažai pasikeitė. Dabar Olborgo klube netrūksta nacionalinių rinktinių futbolininkų - čia žaidžia Danijos rinktinės gynėjas Kasperas Bogelundas, Pietų Afrikos Respublikos ir Australijos rinktinės nariai Siyabonga Nomvethe ir Michaelis Beauchampas, o šią vasarą iš Anglijos klubo „Southampton" danai išsinuomavo Lenkijos rinktinės puolėją Mareką Saganowskį. „Aalborg" atstovauja ir Danijos U-21 rinktinėje žaidę Michaelis Jakobsenas bei Martinas Pedersenas.

Šį Danijos čempionatą „Aalborg" kol kas pradėjo ne itin sėkmingai ir per 4 varžybas surinkę tik 4 taškus, kol kas užima tik 7 vietą. Praėjusį savaitgalį trenerio iš Škotijos Bruce‘o Riocho auklėtiniai lygiosiomis 1-1 sužaidė su „Esbjerg".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių