6-ąją vietą iškovojusi A. Sereikaitė: ateityje kilsiu dar aukščiau

Agnė Sereikaitė pasiekė užsibrėžtą tikslą. Net ir sirguliuodama greičiausia Lietuvos čiuožėja Varšuvoje (Lenkija) pasibaigusiame pasaulio jaunimo trumpuoju taku čempionate sekmadienį 1000 m nuotolio lenktynėse nužygiavo iki planuoto pusfinalio ir iškovojo aukštą 6-ąją vietą.

Pusfinalyje A.Sereikaitė grumėsi iki galo, tačiau į finalą nepateko. 1000 m pusfinalis priminė šeštadienį vykusį 500 m sprinto finalą, kuomet lietuvei teko galinėtis su trimis pajėgiomis čiuožėjomis iš Kinijos. Šį kartą 1000 m lenktynėse A.Sereikaitė grūmėsi su korėjietėmis Sangjeong Kong ir Hee Do Noh, nes ketvirtoji čiuožėja, kinė Han Xiao distancijos pradžioje krito ir pasitraukė iš kovos dėl patekimo į finalą. Dvi likusios korėjietės susivienijo ir neleido atkakliai vietos finale siekusiai lietuvei jų aplenkti. Mūsų čiuožėja buvo trečia (1:34.995).

1000 m rungties čempione tapo korėjietė Alang Kim (1:33.784), sidabras atiteko jos tautietei Hee Do Noh(1:34.051), o bronza pasipuošė kinė Yutong Han (1:34.409). Korėjietė Sangjeong Kong finišavo trečia, tačiau už neleistinus veiksmus buvo diskvalifikuota.

Džiaugėsi pasirodymu

Po pusfinalio A.Sereikaitė džiaugėsi iškovota šeštąja vieta ir sakė, jog kinės kritimas ją trumpam išmušė iš vėžių. „Pusfinalyje buvau nusprendusi čiuožti už kinės nugaros, nes žinojau, jog ji mėgsta būti grupės priekyje ir tokiu atveju turėčiau šansą įveikti korėjietes. Tačiau jai netikėtai nukritus ir pasitraukus iš kovos, šiek tiek pasimečiau, teko skubiai keisti taktiką“, – sakė A.Sereikaitė. „Tuo tarpu korėjietės taip pat pakeitė taktiką – priekyje leido čiuožti silpnesnei varžovei, o stipresnioji (Hee Do Noh – SportIN.lt), mane nuolat blokavo“, – pažymėjo ji.

„Vis dėlto tenka pripažinti, kad mano varžovės šiandien buvo stipresnės“, – pripažino lietuvė.

A.Sereikaitės rezultatu buvo patenkintas ir jos treneris Jarmilas Hruza. „Patekti į pusfinalį ir kaip lygus su lygiu varžytis su tokiomis stipriomis varžovėmis yra labai geras pasiekimas. Džiaugiuosi Agnės rezultatais“, – sakė jis.

Mūsų čiuožėja taip pat padėkojo visiems ją palaikiusiems. „Iš tiesų noriu padėkoti už palaikymą, jį tikrai jaučiau ir man tai labai daug reiškia. Kitą kartą stengsiuosi nesusirgti ir kovoti dėl pačių aukščiausių vietų“, – šypsojosi A.Sereikaitė.

Čempionate – aštunta

Bendrojoje įskaitoje surinkusi 8 taškus 18-metė užėmė aštuntą vietą. Tarp europiečių mūsiškė – antra, nusileidusi tik rusei Jevgenijai Zacharovai (24 tšk.).

Absoliučia čempione tapo korėjietė Hee Do Noh (89 tšk.). Tarp vyrų nepralenkiamas buvo taip pat korėjietis Se Yeongas Parkas (102 tšk.).

1000 m pusfinalio rezultatai:

1.

KONG Sangjeong

KOR

1.34.698

2.

NOH Do Hee

KOR

1.34.827

3.

SEREIKAITE Agne

LTU

1:34.995

4.

XIAO Han

CHN

nebaigė distancijos

Itin atkakliame ketvirtfinalio čiuožime finišavo antra (1:37.176) bei pateko tarp 8 stipriausių čiuožėjų. Čiuožimo metu ne kartą keitėsi lyderės, čiuožėjos laikėsi greta ir ryžtingai kovojo dėl patekimo į pusfinalį. Į pusfinalį taip pat iškopė pirmoji distanciją įveikusi korėjietė Hee Do Noh (1:37.027). Pasiekusi finišą lietuvė tryško džiaugsmu ir padovanojo šypseną ją ledo arenoje karštai palaikantiems žiūrovams.

Ketvirtfinalio rezultatai:

1.

NOH Do Hee

KOR

1:37.027

2.

SEREIKAITE Agne

LTU

1:37.176

3.

PHANEUF Audrey

CAN

1:37.253

4.

KONYA Zsofia

HUN

1:37.337

Trečiajame aštuntfinalio čiuožime iš pirmojo tako startavusi A.Sereikaitė užėmė antrąją vietą. Lietuvės laikas gana lėtai vykusiame čiuožime – 1:49.223. Mūsų čiuožėja ilgą laiką buvo grupės priekyje, tačiau likus keliems ratams ją aplenkė korėjietė Sangjeong Kong. Šeimininkei lenkei Nicolei Mazur arenos žiūrovų palaikymo nepakako – ji liko trečioje vietoje ir į kitą etapą nepateko. Paskutinę vietą čiuožime užėmė kanadietė Joanie Gervais.

Aštuntfinalio rezultatai:

1.

KONG Sangjeong

KOR

1:49.046

2.

SEREIKAITE Agne

LTU

1:49.223

3.

MAZUR Nicole

POL

1:49.546

4.

GERVAIS Joanie

CAN

1:50.573

Lietuvė užtikrintai laimėjo kvalifikaciją. Didžiąją dalį distancijos ji buvo trečioje vietoje, tačiau artėjant finišui ramiai aplenkė savo varžoves, finišavo pirma ir pateko į aštuntfinalį (1:41.538). Kartu su lietuve tarp 32 stipriausiųjų čiuožėjų prasibrovė prancūzė Aurelie Monvoisin.

Agnė Sereikaitė pasaulio jaunimo čempionate Varšuvoje (Mariaus Matulionio nuotr.)

„Laimėti kvalifikacinį čiuožimą buvo nesunku – varžovės buvo silpnos“, – po sėkmingos 1000 m kvalifikacijos sakė A.Sereikaitė. Paklausta, į kokią vietą ji pretenduoja paskutinėje čempionato rungtyje sekmadienį, čiuožėja atsakė, jog dar turi jėgų ir yra nusiteikusi kautis toliau. „Žinoma, norėčiau būti pirma!”, – gera nuotaika spinduliavo A.Sereikaitė. „Iš tikrųjų mane tenkintų patekimas į pusfinalį. Ryte vėl turėjau temperatūros, tad negaliu varžytis pilna jėga“, – sporto portalui SportIN.lt sakė lietuvė.

Jos treneris čekas J. Hruza teigė, jog A.Sereikaitė sekmadienį yra labiau atsipalaidavusi nei 500 m lenktynėse šeštadienį. „Vakarykštis sėkmingas pasirodymas ir patekimas į finalą šiandien leido jai labiau atsipalaiduoti. A.Sereikaitė puikiai pradėjo kvalifikaciją ir, manau, patekimas į pusfinalį būtų labai geras rezultatas“, – sakė treneris.

„Turint omenyje, jog Agnę ilgai kankina gripas, jos rezultatus vertinu labai teigiamai. Su varžovėmis iš Kinijos ir Pietų Korėjos varžytis labai sunku, tačiau ji įrodė, jog sugeba tą daryti“, – pažymėjo J.Hruza.

Kvalifikacinio čiuožimo rezultatai:

1.

SEREIKAITE Agne

LTU

1:41.538

2.

Aurelie MONVOISIN

FRA

1:41.750

3.

DOLGOPOLOVA Mariya

UKR

1:43.255

4.

SULOVSKA Petra

SVK

1:46.512

Asmeninis jos rekordas 1000 m rungtyje – 1:32.550.


NAUJAUSI KOMENTARAI

moncler outlet uk review

moncler outlet uk review portretas
moncler outlet 2012 6-ąją vietą iškovojusi A. Sereikaitė: ateityje kilsiu dar aukščiau | KaunoDiena.lt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių