30 km distancijoje triumfavo Švedijos slidininkai

Švedas Marcusas Hellneris tapo olimpiniu čempionu, o ilgai pirmavęs jo tautietis Johanas Olssonas laimėjo bronzos medalį slidinėjimo 30 km persekiojimo lenktynėse.

Antras nuotolį, kurio pirmąją pusę slidininkai šliuožė klasikiniu, o antrąją - laisvuoju stiliumi, įveikė vokietis Tobiasas Angereris.

24 metų M.Hellneris į priekį išsiveržė tik prieš paskutiniąją distancijos atkarpą stadione ir 30 km nušliuožė per 1 val. 15 min. 11,4 sek. T.Angereris nugalėtojui pralaimėjo 2,1 sek., J.Olssonas - 2,8 sek.

Pastarasis slidininkas atitrūko nuo lyderių grupės slidininkams pradėjus šliuožti antrąją distancijos dalį ir pirmavo 15-20 sek. skirtumu. Paskutiniajame rate keli sportininkai sugebėjo prisivyti J.Olssoną, tačiau šis pasirodė išsaugojęs pakankamai jėgų bronziniam finišui.

"Jaučiau, kad galime "pagauti" J.Olssoną, bet aš ir komandos draugai stengėmės sulėtinti persekiotojų grupės tempą, kad jis galėtų iškovoti auksą. Distancijos pabaigoje mano kojos ir rankos vis dar buvo tvirtos, todėl lenktynių pabaiga nebuvo sudėtinga", - aiškino M.Hellneris.


Šiame straipsnyje: Vankuverisslidinėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių