2016 metų Europos futbolo čempionatas vyks Prancūzijoje

2016 metų Europos futbolo čempionato finalinis etapas vyks Prancūzijoje - taip penktadienį Ženevoje (Šveicarija) nusprendė Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) vykdomasis komitetas.

Senojo žemyno pirmenybių lemiami mačai Prancūzijoje bus žaidžiami jau trečiąjį kartą. Būtent 1964 metais Paryžiuje pirmąja Europos taurės turnyro laimėtoja tapo Sovietų Sąjungos rinktinė, o antrąsyk Prancūzijoje vykusiose pirmenybėse prancūzai pirmąkart tapo Europos čempionais.

Surengti 2016 metų finalinį Senojo žemyno pirmenybių etapą taip pat pretendavo nė karto Europos čempionatų nerengusi Turkija ir Italija, tačiau pastaroji nepateko į antrąjį rinkimų turą.

Komitetas pasirinko patirtį: be dviejų Europos čempionatų Prancūzijoje vyko ir du pasaulio pirmenybių finaliniai etapai 1938 ir 1988 metais.

Be to, 2016 metų Senojo žemyno pirmenybių lemiamoje stadijoje pirmą kartą dalyvaus 24 (o ne 16, kaip buvo nuo 1996 metų) rinktinės. 2016 metų čempionato rungtynės bus žaidžiamos devyniuose Prancūzijos miestuose, kurie bus išrinkti iš dvylikos kandidatų.


Šiame straipsnyje: Europos futbolo čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių