17 tūkstančių per parodomąsias rungtynes - tai fantastika

Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusių šventinių rungtynių tarp Lietuvos ir Ispanijos pertrauką spaudos konferenciją surengė „FIBA Europe“ generalinis sekretorius Naras Zanolinas.

Jis atvyko į Lietuvą paskutiniam patikrinimui prieš rugpjūčio 31-ąją startuojantį 2011-ųjų metų Europos čempionatą.

"Vaizdas fantastiškas. 17 tūkstančių sirgalių kontrolinėse rungtynėse - tai nuostabu. Taip gali būti tik Lietuvoje. Liko tik kelios smulkios detalės, susijusios su arenos išore ir ji bus visiškai baigta. Neabejoju, kad čempionato metu ji bus puikiai parengta", - teigė N.Zanolinas.

"Mane visuomet jaudina šios tautos aistra krepšiniui. Nemoku lietuvių kalbos, tačiau supratau, kad kultūrinė iškilmingo atidarymo dalis buvo susijusi su jūsų šalies istorija. Buvo tikrai gražu", - kalbėjo svečias.

N.Zanolinas prisipažino, kad buvo nemaloniai nustebintas sirgalių elgesiu, kai sveikinimo kalbą arenoje sakė Lietuvos premjeras Andrius Kubilius. "Nesu politikas, tačiau turiu pripažinti, kad viso šio čempionato nebūtume surengę be jūsų premjero Andriaus Kubiliaus pagalbos. Pastaruosius metus mes glaudžiai bendrdarbiavimo, kryptingai dirbome. Todėl truputėlį jaučiausi nepatogiai, kai arenoje susirinkusi minia nušvilpė ministrą pirmininką", - kalbėjo "FIBA Europe" funkcionierius.

"FIBA Europe" generalinis sekretorius taip pat prasitarė, kad kitais metais Lietuva ir Latvija greičiausiai gaus teisę organizuoti Europos aštuoniolikmečių pirmenybes. "Dvidešimtmečių pirmenybės greičiausiai vyks Slovėnijoje, o Lietuva ir Latvija gaus teisę rengti aštuoniolikmečių pirmenybes. Finalas turėtų vykti Kaune", - žadėjo N.Zanolinas.

N.Zanolinas iš Lietuvos išvyksta rytoj.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nerijusaz

nerijusaz portretas
Man taip pat nemalonu buvo kai jį nušvilpė, nors ir nusipelnė to. Tačiau kas liečia patį čempionatą, Kubilius pasidarbavo neblogai.

Tikrai geda

Tikrai geda portretas
del svilpiku

o TV3

o TV3 portretas
pasirodo daug ko neparode per savo reklamas..gaila nemaciau :(
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių