137 cm ūgio krepšinio nykštukas stebina savo talentu!

 

 

Floridos vidurinės mokyklos krepšinio komandos pagrindinio įžaidėjo ūgis siekia vos 137 cm, tačiau Julianas Newmanas savo talentu verčia varžovus iš kojų.

Prieš gerokai vyresnius varžovus rungtyniaujantis vienuolikmetis pirmauja visoje Floridos valstijoje pagal rezultatyvius perdavimus ir yra penktas visoje Amerikoje. Jaunasis talentas puikiai atakuoja nuo trijų taškų linijos, o prieš kurį laiką surengė pasirodymą per NBA rungtynių pertrauką.

„Jis gimė su Dievo dovana. Julianas gimė su aistra šiam sportui. Jis išlaiko susikaupimą ir stengiasi siekti savo tikslų“, – kalbėjo krepšininko tėvas ir treneris Jamie Newmanas.

Gydytojų teigimu, J.Newmanas gali išaugti iki 180 cm, tačiau jaunasis amerikietis tikina, kad mažas ūgis nesukliudys jam siekti išsvajotų aukštumų krepšinio aikštelėje.

Žemiausias NBA žaidęs krepšininkas – 160 cm ūgio Muggsy Boguesas. Per 14-ą sezonų trūkusią karjerą amerikietis tarp geriausių planetos krepšininkų pelnė daugiau nei 6,8 tūkst. taškų. Tuo tarpu kitas „miniatiūrinis“ įžaidėjas Spudas Webbas buvo vos 170 cm ūgio, tačiau per 12 sezonų NBA lygoje pelnė daugiau nei 8 tūkst. taškų.

J.Newmano tėvas teigia, kad savo sūnaus talentą pastebėjo dar jam esant ketverių metų, kuomet jis apžaidė trimis metais vyresnius varžovus.

„Jis buvo labai mažas, tačiau vistiek rasdavo būdų kaip pelnyti taškus. Tuo metu supratau, kad jis gali būti puikus žaidėjas. Galbūt geriausias visų laikų krepšininkas“, – kalbėjo Jamie.

Tačiau jaunojo fenomeno tėvas tvirtina, kad niekada nespaudė savo sūnaus dirbti daug.

„Tai jis iš manęs reikalaudavo, kad daugiau jį treniruočiau. Julianas net miega su kamuoliu. Su juo jis eina į vonios kambarį. Kiekvieną kartą vykdami atostogauti mes stengiames surasti jam krepšinio aikštelę. Nesvarbu, kur mes vyktumėme, Julianas visada su savimi turi krepšinio kamuolį“, – tikino tėvas ir treneris.

Šį sezoną Julianas atstovauja Downey krikščioniškosios mokyklos komandai. Praėjusiais metais ši mokykla pasiekė vos 3 pergales ir patyrė 18 pralaimėjimų, tačiau šiemet jos sąskaitoje yra 20 pergalių ir 5 pralaimėjimai.

Visą Ameriką sužavėjęs J.Newmanas tikina, kad mėgstamiausias jo žaidėjas – Los Andželo „Clippers“ atakų organizatorius Chrisas Paulas.

„Jis visapusiškas žaidėjas, kuris gali atlikti perdavimą, pataikyti metimą ar „apeiti“ varžovą. Noriu būti toks kaip jis. Stengiuosi atlikti panašius judesius į jo ir rungtyniauti kaip Paulas“, – kalbėjo Julianas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių