102-oji NBA lokauto diena: galbūt šiandien?

Vakar penkias valandas posėdžiavusios derybininkų grupės susitiks ir šiandien. Jeigu klubų savininkai ir žaidėjų atstovai pirmadienį nesusitars, teks atšaukti pirmąsias dvi reguliaraus sezono savaites. Dėl to lyga prarastų 100 milijonų dolerių.

NBA.com apžvalgininkas Sekou Smithas juokauja, kad "jokių komentarų", ko gero yra daugiausiai, ką oficialiai galima išgirsti šioje vėlyvoje lokauto stadijoje.

Po daugiau negu penkias valandas trukusio uždaro pasitarimo sekmadienį Niujorke, besiderančios pusės sutarė neviešinti to, kas buvo kalbama ir pratęsti derybas pirmadienį.

„Neturime, ką komentuoti, išskyrus tai, kad išsiskirstome nakčiai, ir sugrįšime tartis rytoj po pietų“, - vakar žurnalistams sakė NBA komisaras Davidas Sternas.

Tai, kad kalbos tęsiasi, ko gero, yra geras ženklas. Šiandien paaiškės, ar dar yra bent menkiausia tikimybė NBA sezoną pradėti laiku - lapkričio 1 d. Jeigu šiandien nebus susitarta, sezono pradžią teks skelbti, geriausiu atveju, lapkričio viduryje.

NBA žaidėjų sąjungos prezidentas neatrodė itin optimistiškas. „Mes nebūtinai esame arčiau susitarimo, negu buvome“, - sakė jis. Žaidėjai nesutinka su lygos klubų savininkų siūlomomis sąlygomis, pagal kurias žymiai sumažėtų krepšininkų atlyginimai. Todėl, pasak apžvalgininko, vien tai, kad derybos vis dar vyksta, yra teigiamas rezultatas.


Šiame straipsnyje: NBAlokautas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių