Atsijungimą turi palaiminti visi kaimynai

  • Teksto dydis:

Gyvenu penkių aukštų namo penktame aukšte ir noriu atsisakyti karšto vandens į vonią, ketinu įrengti elektrinį vandens šildytuvą. Nuo ko turėčiau pradėti ir ką reikia daryti? Ligita.


Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas

Karšto vandens šildymo būdo keitimas yra reglamentuotas Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklėse. Reikalinga parengti karšto vandens sistemos pertvarkymo projektą – jis nėra sudėtingas, prilygsta paprastam remontui, tačiau projektą turi atlikti projektuotojas, kuris vadovaujasi Statybos techniniu reglamentu. Prašymas keisti karšto vandens šildymo būdą pateikiamas savivaldybei. Vis dėlto sudėtingiausia kliūtis gali būti kaimynai. Jei tai yra daugiabutis namas, taip pat reikalingas visų namo bendraturčių rašytinis pritarimas šiems planuojamiems pertvarkymams. Tiesa, jei šildymo ir karšto vandens tiekimo būdą keistų visas namas, užtektų daugiau kaip pusės namo bendraturčių pritarimo. Vieno buto atsijungimas turi įtakos, nes karšto vandens sistema buvo apskaičiuota visam namui, o viename bute nupjovus vamzdžius ir pakeitus sistemą, keičiasi hidraulika ir kita. Todėl reikalingas rašytinis visų kitų butų savininkų pritarimas, ar jie sutinka, kad būtų keičiama esama sistema.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geriausia

geriausia portretas
parduok butą ir nusipirk arba su autonominiu šildymu, arba privačioj valdoj.

jurgis

jurgis portretas
butas tavo ir ne tavo,tavo,kad moketum mokescius, jei arsijugsi jau nemokesi cia jau nuostolis loviui,siou atvejujau butas ne tavo.Tarybiniais laikais tokius darbus buvo galima atlikti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių