VMVT savo patirtimi dalinsis su kolegomis iš 30 Europos šalių

  • Teksto dydis:

Šio birželio pradžioje Lietuvoje laukiama keliasdešimt maisto ir veterinarijos tarnybų atstovų iš įvairių Europos valstybių, kuriuos su mūsų šalies gerąja praktika supažindins VMVT specialistai mokymuose „Supaprastinti reikalavimai, taikomi smulkiosioms įmonėms“.

Prasidėjus pandemijai, VMVT, matydama atsiradusį poreikį kurtis smulkiesiems maisto gamintojams, supaprastino jiems taikomus reikalavimus. Daugeliui tai buvo didelis impulsas savo hobį paversti verslu. Tokių smulkiųjų gamintojų Lietuvoje šiandien skaičiuojama beveik 1000.

Ši sėkminga Lietuvos patirtis įdomi ir kitoms Europos Sąjungos šalims, todėl VMVT specialistų paprašyta pasidalinti teoriniais ir praktiniais patarimais.

„Tokius mokymus VMVT organizuos jau nebe pirmą kartą. Prieš beveik 5 metus Europos šalių kompetentingų institucijų atstovus mokėme teorijos, o praktinius patarimus dalinome mažuose ožkų, karvių pienininkystės bei smulkiuose mėsos perdirbimo ūkiuose. Džiugu, kad vėl galėsime susitikti ir bendrauti gyvai“ – teigė VMVT direktorius Mantas Staškevičius.

Pasak VMVT direktoriaus „Nuolatiniai siūlymai dalintis patirtimi su kolegomis iš kitų šalių rodo, kad sukūrėme šiuolaikišką ir efektyvią maisto ir veterinarinės kontrolės sistemą, kuri yra vertinama, pripažįstama ir daugelis šalių ją laiko kaip sektinu pavyzdžiu. Tuo pačiu tai reiškia, kad mūsų specialistai yra vertinami, kaip aukščiausio lygio ekspertai“.

Planuojamų mokymų metu VMVT specialistai kartu su dalyviais lankysis Lietuvos ūkiuose, kuriuose jau yra įgyvendinti supaprastinti reikalavimai gamybos patalpoms, skerdykloms, kiaušinių surinkimo centrams, mėsos, pieno produktų gamybai. Praktines žinias atstovai taip pat tobulins lankydamiesi pas mažais kiekiais auginančius ir tiekiančius vietinei rinkai žuvis, sumedžiotų gyvūnų mėsą, auginančius vištas dedekles, galvijus, ožkas ir avis. Mokymai numatyti birželio 6-10 dienomis.


Šiame straipsnyje: VMVT 2018

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių