V. Spaičys. Vytauto parkas – tik šeimai, jokių kotedžų!

  • Teksto dydis:

Virginijus Spaičys, LSDP Kauno sk. Šeimos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas

Pastarosiomis dienomis kauniečiai vėl parodė stiprų savo charakterį. Visas miestas pasipiktino gandais, kad visuomeniniame Vytauto parke gali būti statomi kotedžai. Gerai, kad miesto valdžia spėjo sureaguoti ir pranešti, kad parkas lieka visuomenės reikalams (http://www.kaunas.lt/2018/10/naujienos/kaunas-susigrazino-vytauto-parka-jo-ateitis-kaunieciu-rankose/).

Esu įsitikinęs – turime galimybę būti pirmas miestas Lietuvoje, kuris turi parką skirtą šeimai. Tokį, kaip Tivolio parkas Kopenhagoje – visų pirma šeimoms, ir dėl šeimų.

Dėl Vytauto parko jau pridaryta galybė klaidų. „Šalikėlių merų“ laikais leista privatizuoti jo pastatus. Buvo prieita iki absurdo, kad vietoje kreivų veidrodžių paviljono būstinę įsirengė farmacininkai.

Prie Sporto halės buvo stovėjimo aikštelė, kur puikiai tilpdavo ne vienas į koncertą Halėje atvykusių autobusas. Kol stovėjimo aikštelė nebuvo užstatyta gyvenamuoju daugiabučiu.

Pripažįstu - daugelis su nostalgija vertina senąsias Vytauto parko sūpynes. Tai – mūsų jaunystės dalis. Bet iš tikrųjų nemeluokime sau - jos ne tik buvo senos, bet ir nesaugios. Reikia tik pasidžiaugti, kad per tuos surūdijusių sūpynių eksploatavimo metus neįvyko nelaimė. Kad nenukentėjo vaikai.

Ne tokių karuselių vertas Kaunas.

Vytauto parke stovinčių pastatų savininkas, laukinio liberalizmo tikras gyvas pavyzdys ne viename interviu spaudoje parodė įžūlumo viršūnę (http://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas/miesto-pulsas/ka-slepia-vytauto-parko-isparceliavimas-749664). Tačiau kauniečių neapgausi – aišku, kad čia buvo planuojamos privačios statybos.

Kaip čia neprisiminsi utopinių konservatorių planų Aleksoto sklypuose statyti stadionus ir laisvalaikio zonas (http://kauno.diena.lt/naujienos/vilnius/miesto-pulsas/aleksotas-investiciju-aerodromas-486441).

Tačiau nekalbėkime apie praeitį. Turime progą vieną kartą ir visiems laikams užsitikrinti Vytauto parko ateitį.

O ta ateitis – vieta, kur praleisti laiko, gauti kokybiškas ir saugias pramogas ateina kauniečių šeimos. Juk vaikai savarankiškai, vieni į parką neis. Tai – vieta, kur pramogauja visa šeima, kur stiprėja jos ryšiai.

Būtinai privalome atstatyti ir Vytauto parko estradą. Joje galėtų pasirodyti visų kartų kauniečių kolektyvai. Koncertams tikrai netruktų dėmesio. Panašiose parko estradose Skandinavijoje rengiami tikri „talentų mūšiai“, juos net transliuoja televizija.

Vytauto parkas turėtų atlikti ir edukacinę funkciją. Iš savo patirties žinau, kokie naudingi būna bendri meno terapijos, edukaciniai renginiai, kai juose dalyvauja kelių kartų atstovai.

Tokie užsiėmimai sprendžia ir socialines problemas. Dažnai juose žmonės išmoksta sugrįžti į šeimą, atkurti santykius su vaikais, sutuoktiniu. Parkas – savotiška terapija.

Puiku būtų, kad būtent tokia vieta taptų Vytauto parkas. Vieta, kur prie gražiųjų ir saugiųjų karuselių atvesime savo vaikus ir anūkus.


Šiame straipsnyje: LSDP2018

NAUJAUSI KOMENTARAI

Neabejingas viešam interesui

Neabejingas viešam interesui portretas
Kauniečiai būkime budrūs, nes Matijošaičio komandos, o ir jo, labiausiai, užmačios labai pavojingos. Jei tik pastebės, kad gali pralįsti, apgauti kauniečius, neabejoju, taip padarys. Sutinku, ir būtina Vytauto parką išsaugoti kauniečių šeimoms. Gerb. V.Spaičy, Jūs neteisus dėl Vytauto parko privatizavimo. Jūsų pavadintas "šalikėlių meras"ne prie ko, Kai meras buvo išrinktas Vytauto parkas jau buvo privatizuotas, ir man rodos prie mero Račkausko, pasitikslinkite ir atsiprašykite, jei esate sąžiningas politikas.

as

as portretas
visu 100 % uz
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių