Tarptautiniame tekstilės sektoriaus verslo kontaktų renginyje – daugiau nei 600 įmonių

  • Teksto dydis:

Antrus metus iš eilės Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų kartu su Enterprise Europe Network partneriais iš Švedijos, Almi Företagspartner Jönköping AB organizuotas virtualus renginys Textile Connect 2021. šiais metais nenusileido praėjusių metų sėkmei, pritraukdamas daugiau nei 600 įmonių iš 45 pasaulio šalių. Sulaukta susidomėjimo ne tik iš Europos, bet ir iš Azijos, Afrikos, JAV bei Pietų Amerikos šalių įmonių. Įvyko beveik 600 tarptautinių susitikimų.

Enterprise Europe Network, kuris Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose veikia jau daugiau nei 10 metų, partnerių dėka informaciją apie planuojamą renginį turėjome galimybę viešinti įvairiuose užsienio šalių regionuose – tai lėmė didžiulį susidomėjimą bei garantavo dalyvių įvairiapusiškumą.

Antrą kartą vykusiame renginyje dalyvavo 63 Lietuvos tekstilės gamintojai, tekstilės sektoriaus paslaugų teikėjai, dizaineriai, kurie turėjo daug susitikimų su potencialiais partneriais užsienyje. Kai kurios įmonės per 4 renginio dienas turėjo keliolika tarptautinių susitikimų. Jos džiaugėsi, kad neišeidamos iš namų bei pasinaudodamos nemokama, techniškai paprasta naudotis bei papildomų investicijų nereikalaujančia prisijungimo galimybe turėjo galimybę susitikti su žaliavų tiekėjais, gamybos paslaugų teikėjais, agentais ar distributoriais iš artimojo ir tolimojo užsienio.

AB Šatrija atstovė Zita Volskienė, pirmą kartą dalyvavusi tokio tipo renginyje, pasidžiaugė renginio idėja bei organizacija. Ji teigia, kad šiuo sudėtingu metu – tai puikus būdas ieškoti partnerių užsienyje. Ir, nors neturėjo daug susitikimų, su viena užsienio įmone jau susitarė dėl tolesnių bendradarbiavimo veiksmų.

Augustė Kaknevičiūtė, tvaraus prekės ženklo „ONE 100“ kūrėja teigia, jog  Textile Connect 2021 buvo tikrai labai naudingas renginys tiek jos nuosavam verslui, tiek praplečiant asmenines žinias tekstilės industrijoje ir išmokstant apie inovatyvius sprendimus, pasiekiamus kiekvienam. „Renginio metu sutikau ne vieną potencialų partnerį, tad investuotas laikas tikrai pasiteisino“, – teigia ji.

Renginio Textile Connect 2021 iniciatoriai, Kauno prekybos pramonės ir amatų rūmai, kaip ir partneriai Švedijoje, priklauso tarptautinei tekstilės ir mados sektoriaus darbo grupei, kurios tikslas – padėti tekstilės įmonėms bei tekstilės sektoriaus paslaugų teikėjams plėsti savo veiklą, surasti naujus partnerius užsienyje, dalyvauti tarptautiniuose renginiuose ir projektuose bei dalintis savo žiniomis ir patirtimi. Darbo grupės, kuri priklauso Enterprise Europe Network tinklui, dėka, tekstilės sektoriaus įmonės gali dalyvauti įvairiuose tarptautiniuose B2B renginiuose įvairiose šalyse, prisijungti prie verslo misijų, dalyvauti informaciniuose renginiuose – seminaruose, dalintis patirtimi bei surasti naujų partnerių.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai džiaugiasi, kad pernai pasiteisinusi renginio koncepcija šiemet pasitvirtino dar kartą bei neabejoja, jog Textile Connect taps kasmetiniu tekstilės sektoriaus renginiu bei pritrauks dar daugiau įmonių iš viso pasaulio.


Šiame straipsnyje: PPA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių