Studijuoti Klaipėdos universitete – vaikystės svajonė

  • Teksto dydis:

Klaipėdos universiteto (KU) studentė Andželika Rimkuvienė studijuoja Socialinių ir humanitarinių mokslų fakultete, Medijų filosofijas ir kultūrines industrijas. Už išskirtinius savo studijų srities darbus bei puikius mokymosi rezultatus ji buvo apdovanota vardine stipendija, siekiančia – 2000 Eur.

Šią sumą 2018-2019 – iems studijų metams, paramos sutartimi su Klaipėdos universitetu, įsipareigojo skirti UAB „Baltisches Haus“. Įmonės direktoriaus Audriaus Masionio sprendimu vardinė stipendija 2018-2019 m. rudens semestrui, iš 15-os kandidatų skirta Andželikai Rimkuvienei.

Kandidatai stipendijai gauti buvo atrenkami motyvuotu Klaipėdos universiteto atrankos komisijos sprendimu, įvertinant praėjusių metų gabiausius atitinkamos mokslo srities studijų programos studentus arba studentus, atlikusius išskirtinius savo studijų srities darbus. Iš viso svarstymui buvo pateikta 15 kandidatų, iš jų 8 kandidatus atrankos komisija pateikė UAB „Baltisches Haus“ galutiniam sprendimui priimti.

Klaipėdos universiteto atstovai sveikina Andželiką Rimkuvienę ir džiaugiasi ilgalaikiu bei produktyviu bendradarbiavimu su UAB „Baltisches Haus“, skatinat studentų mokslinį aktyvumą, o taip pat prisidedant prie studijų proceso.

Stipendiją laimėjusi studentė atvira: laimėti – smagu, tačiau tai įpareigoja siekti daugiau. Anot jos, net ir mažiausias darbų įvertinimas studentus motyvuoja siekti geresnių rezultatų, išsikelti didesnius tikslus.

„Kai man katedros vedėja, dr. Ernesta Molotokienė, pranešė norinti teikti mano kandidatūrą stipendijai, pagalvojau, kad būtų smagu laimėti (būkim atviri: visi nori būti pastebėti, pripažinti ir įvertinti). Bet labiau mintys sukosi apie atsakomybę, kurią neša vien tokios kandidatūros iškėlimas. Nesijaučiau ir nesijaučiu daranti ar esanti kažkuo ypatinga. Tiesiog stengiuosi daryti tai, kas patinka, užsiimti tokia veikla, kuri man atrodo svarbi ir reikšminga. Taigi, tas faktas, kad laimėjau stipendiją, labiausiai įpareigoja judėti toliau, siekti daugiau ir dirbti dar uoliau“, – tikina Andželika.

Mergina – klaipėdietė. Baigusi mokyklą išvyko studijuoti į Kauną, tačiau netrukus grįžo į uostamiestį, kur ir išsipildė jos vaikystės svajonė: studijuoti raudonų plytų pastate įsikūrusiame Universitete.

„Buvau išvykusi studijuoti į Kauną, tačiau priėmiau sprendimą ir grįžau atgal. Visada sakiau, kad, jei gyvensiu Lietuvoje, tai tik Klaipėdoje – esu absoliuti šio miesto fanatikė. O kadangi mėgstu mokytis (dievinu patį studijų procesą!), neilgai trukus vėl grįžau į mokslus.

KU pasirinkau dėl noro mokytis Universitete, kurį idealizavau (ir vis dar idealizuoju)! Manau, kad tai – vieta ugdanti pilnavertį, visapusiškai išsilavinusį, kritišką, tvirtomis vertybėmis asmenį, o dar tie nuo vaikystės dėmesį traukiantys raudonų plytų pastatai – lyg buveinė skirta tik išrinktiesiems“, – prisiminė pašnekovė.

KU Andželika studijuoja Medijų filosofijas ir kultūrines industrijas. Jos nuomone tai studijos suteikiančias ne tik žinias, bet ir kai ką daugiau.

„Ši studijų programa patraukė mane savo universalumu, platumu ir kūrybinėmis galimybėmis – atrodė galinti suteikti ne tik specialybę, bet ir „trečiąją akį“, be kurios taip ir lieki tiesiog diplomą turinčiu barbaru (skolinuosi gerb. filosofo Leonido Donskio vartotus terminus).

Kalbant apie karjeros galimybes, esu įsitikinusi, kad visapusiškas išsilavinimas, kurį suteikia šios studijos, atveria duris dirbti daugelyje sričių, o konkretūs, darbui reikalingi įgūdžiai, kaip ir visada, susiformuoja per papildomas veiklas, patirtį ir patį darbą“, – įsitikinusi Andželika.

Baigusi bakalauro studijas, mergina norėtų tęsti mokslus.

„Noriu mokytis toliau (magistrantūra, doktorantūra, gal dar keli bakalaurai… ) ir norėtųsi tai daryti KU. Taip pat noriu dalį savo laiko leisti dėstydama. Kita vertus, gyvenimo keliai nežinomi, tad gali būti visko, bet tikiu, kad galiausiai atsidursiu ten, kur ir turėčiau…“, – svarstė pašnekovė.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Universitetas 25

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių