Rūmų narių istorija: užkrečiantis gerumas

  • Teksto dydis:

Jonavos rajone įsikūrusi įmonė UAB „Subtilija“, aktyvia Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų bendruomenės nare yra nuo 2013 metų. Siuvimo paslaugas teikianti, o nuo 2017 metų tapusi oficialiais Motor Sich atstovais Lietuvoje bei ukrainietiškais motoblokais ėmusi prekiauti įmonė, dar 2015 metais gavo Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Jonavos filialo apdovanojimą „Metų mecenatas“.

Visą pasaulį užklupusi pandemija UAB „Subtilija“ augimo nesustabdė. Įmonė net išplėtė savo paslaugų spektrą, pradėjusi siūti medicinines kaukes bei vienkartinius medicininius chalatus.

Prieš metus užsimezgusi pažintis su kito rūmų nario – viešosios įstaigos „Galimybių dirbtuvės“ – veikla  parodė, kad daugelis verslų turi galimybių prisidėti prie neįgaliųjų integracijos į darbo rinką, daug rankinio darbo reikalaujančias gamybos operacijas perduodant atlikti žmonėms, turintiems negalią. Bendradarbiaujant su VšĮ „Galimybių dirbtuvės“ gamybos vadovu Sauliumi Jasevičiumi paaiškėjo, kad neįgalieji puikiai atlieka paprastus, didelės kompetencijos nereikalaujančius darbus. Bendradarbiaujant su socialiniais verslais laimi abi pusės – įmonės prisideda prie neįgaliųjų gerovės, o mainais gauna nepriekaištingos kokybės atliktus darbus.

Prienuose įsikūrusi ir nuo 2020 metų Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų nare esanti VšĮ „Galimybių dirbtuvės“ užsiima darbinių įgūdžių lavinimu asmenims su intelekto sutrikimais. Atlikdami nesudėtingas operacijas, šios įmonės darbuotojai patys geba užsidirbti, tad gali jaustis lygiaverčiais bendruomenės nariais.

Praėjusiais metais abi įmonės pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuria UAB „Subtilija“ vienkartinių medicininių chalatų sukirpimo bei susiuvimo darbus ir kitas smulkias gamybos operacijas patikėjo atlikti žmonėms, turintiems negalią.

„Džiaugiamės, kad galime nors kiek prisidėti prie tokių puikių iniciatyvų, o matydami kokį prasmingą  darbą atlieka mūsų verslo partneriai, nusprendėme prie jų veiklos prisidėti dar daugiau“, – teigia UAB „Subtilija“ atstovė Karolina Bielskė. „Kviečiame ir kitas įmones atsisukti į neįgaliuosius, jų atliekami darbai prisideda ir prie mūsų įmonės augimo, tad gaunama nauda tikrai yra abipusė“, – įmones aktyviau bendradarbiauti su socialinėmis įmonėmis ir viešosiomis įstaigomis ragina K. Bielskė.

Matydama kaip VšĮ „Galimybių dirbtuvės“ prisideda prie neįgaliųjų integracijos, bei sulaukusi užsakymo pasiūti užuolaidas visoms jų  patalpoms,  K. Bielskės  atstovaujama įmonė žengė dar vieną gražų žingsnį – įvykdžiusi užsakymą savo gaminį viešajai įstaigai „Galimybių dirbtuvės“ tiesiog padovanojo (dovanos vertė beveik pusantro tūkstančio eurų).

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai skatina rūmų narių bendradarbiavimą bei palaikymą ir itin džiaugiasi tokiomis gražiomis iniciatyvomis ir bendradarbiavimo istorijomis. Linkime joms sėkmės ir ateities darbuose!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių