Plačiau veriasi lietuviškų maisto produktų eksporto į Japoniją galimybės

  • Teksto dydis:

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorius Mantas Staškevičius Tokijuje spalio 26 dieną susitiko  su Japonijos vyriausiuoju veterinarijos pareigūnu Norio Kumagai. Susitikime aptartas dviejų šalių bendradarbiavimas  maisto saugos ir veterinarijos srityse, eksporto galimybės, taip pat sutarta spartinti procedūras tam, kad būtų greičiau  suteiktas leidimas lietuviškos kiaulienos eksportui į šią Azijos valstybę.

Susitikimo metu Mantas Staškevičius pristatė Afrikinio kiaulių maro (AKM) situaciją Lietuvoje. Pasak VMVT  direktoriaus, ne vienerius metus su šia virusine liga kovojanti tarnyba turi didelę patirtį ir žinių kaip užkardyti ir  kontroliuoti šią virusinę ligą, todėl šiomis ekspertinėmis žiniomis mielai pasidalintų su kolegomis. Kaip žinia, ši kiaulėms  ir šernams mirtina liga sparčiai plinta Azijos regione.

Taip pat daug dėmesio susitikime skirta lietuviškos kiaulienos ir jos gaminių eksportui į Japoniją. „Šiuo metu į Japoniją  Lietuva eksportuoja mėsos gaminius, pieno ir kiaušinių produktus, gyvūnų pašarą, o lietuviškos paukštienos ir jautienos  kiekiai šiemet ženkliai padidėjo. Kol kas į šią Azijos rinką negalime tiekti kiaulienos, todėl su Japonijos vyriausiuoju  veterinaru aptarėme procedūras ir tvarkas, kaip būtų galima greičiau šią produkciją eksportuoti į Tekančios saulės šalį.  Iš kolegos išgirdau pažadą, kad visos procedūros bus paspartintos ir jau artimiausiu metu bus planuojamas japonų  ekspertų vizitas Į Lietuvą,“ – po susitikimo sakė VMVT direktorius Mantas Staškevičius.

Susitikime su Japonijos vyriausiuoju veterinaru taip pat aptartos galimybes kitų lietuviškų produktų, ypač aukštesnės  pridėtinės vertės, eksporto galimybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių