Paskelbti kviečiamųjų studijuoti sąrašai Klaipėdos universitete

  • Teksto dydis:

Liepos 26 d. stojantieji į Lietuvos universitetus ir kolegijas gavo kvietimus studijuoti. Šiais metais Bendrojo priėmimo pirmojo etapo metu kvietimai studijuoti Klaipėdos universitete (KU) išsiųsti 277 būsimiems studentams. Iš jų – 134 valstybės finansuojamose vietose bei 143 valstybės nefinansuojamose vietose.

Daugiausia stojančiųjų sulaukė kvietimų į šias KU studijų programas: Psichologija, Informatika, Informatikos inžinerija, Mechanikos inžinerija, Jūrų uostų inžinerija, Statybos inžinerija, Kūno kultūros ir sporto pedagogika, Kineziterapija, Anglų ir kita užsienio kalba (švedų, ispanų, vokiečių), Slauga bei Socialinis darbas.

Kvietimai studijuoti KU išsiųsti ir 10 moksleivių, kurie brandos egzaminus išlaikė 100 balų. Taip pat šiais metais laipsnio studijas Klaipėdos universitete pasirinko apie 100 studentų iš užsienio.

Pasak Klaipėdos universiteto studijų prorektorės prof. dr. Letos Dromantienės, pirmojo etapo stojimo rezultatai yra panašūs kaip ir praėjusiais metais. „Atsižvelgiant į demografinę situaciją ir aukštojo mokslo pertvarkos nuotaikas šalyje, nuolatinį Klaipėdos universiteto puolimą viešojoje erdvėje priėmimo rezultatai yra geri. Praėjusiais metais į Klaipėdos universitetą stojo 321 studentas, iš jų 138 į valstybės finansuojamas vietas. Šiemet kvietimai išsiųsti 277 studentams ir iš jų į 134 valstybės finansuojamas vietas.“

Vakar žiniasklaida paskelbė, jog į  8 Klaipėdos universiteto studijų programas nesusirinko minimalus studentų skaičius, nustatytas Švietimo ir mokslo ministerijos pagal studijų kryptį, ir priėmimas į šias studijų programas bus nevykdomas. „Manytume, kad yra labai neetiška komentuoti priėmimo rezultatus, kai jie dar nežinomi: neišsiųsti pakvietimai stojantiesiems, nepasirašytos sutartys su aukštosiomis mokyklomis. Kviečiamųjų studijuoti skaičiaus mažėjimas šiais metais būdingas beveik visoms Lietuvos aukštosioms mokykloms ir  rezultatai toli gražu ne blogiausi Klaipėdos universitete. Tačiau, deja, akivaizdus tendencingas Klaipėdos universiteto vertinimas viešojoje erdvėje klaidina ir trikdo stojančiuosius. Klaipėdos universitete nėra tokių studijų programų, kurios absoliučiai nesusilaukė stojančiųjų dėmesio, tačiau į kai kurias studijų programas nesusirinko Švietimo ir mokslo ministerijos nustatytas pagal studijų kryptis minimalus studentų skaičius. LAMA BPO priėmimo sistemai susumavus stojimo rezultatus, pavyzdžiui KU Biologijos studijų programai pritrūko vieno studento, chemijos inžinerijai – 6, ekonomikai - 7 studentų.“, - sako prof. dr. L. Dromantienė.

„Šiais metais Klaipėdos universitetas, siekdamas užtikrinti studijų kokybę, sustambino studijų programas, jas apjungė pagal kryptį, pedagogikos studijų programas numatė vykdyti bendradarbiaujant su Vytauto Didžiojo universitetu pasirašydamas bendradarbiavimo sutartį. 2017 metais skelbėme priėmimą į 56 pirmosios pakopos studijų programas, šiais metais  - į 31. Atsisakėme nepopuliarių nors ir gerai tarptautinių ekspertų įvertintų studijų programų, nes jos buvo nepatrauklios stojantiesiems ir jau keletą metų į jas neįvyko studentų priėmimas. Klaipėdos universitetas yra regioninis universitetas, į kurį net 80 proc. stojančiųjų yra iš Vakarų Lietuvos. Atliepdamas regiono ekonominius, socialinius, kultūrinius, švietimo poreikius,  Klaipėdos universitetas siūlo platų studijų krypčių spektrą stojantiesiems. Sunku tikėti, kad iš mažo Vakarų Lietuvos miestelio išvykęs studijuoti pedagogikos į Kauną ar Vilnių grįžtų atgal ir dirbtų“, - teigia KU sako prof. dr. L. Dromantienė.

Studijuoti magistrantūros studijų programose sutartis su Klaipėdos universitetu jau pasirašė 257 magistrantūros studentai (iš jų priimti 189 į valstybės finansuojamas vietas ir 68 į valstybės nefinansuojamas vietas);  priėmimas tęsiamas.

Pagrindinio priėmimo pirmojo etapo į pirmosios pakopos studijų programas sutarčių pasirašymas vyks 2018 m. liepos 27 d., liepos 30 d. ir liepos 31 d. 8.00–12.00 val. ir 13.00–17.00 val.

Sutarčių pasirašymo adresas: Herkaus Manto g. 84, Klaipėda, Klaipėdos universiteto miestelis, Sveikatos mokslų fakulteto pastatas, 114 kab.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Universitetas 25

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių