L. Baltrėnas. Kada viešojo transporto bilietai bus parduodami išmaniai?

  • Teksto dydis:

Linas Balytrėnas, socialdemokratas

Atrodo, jog gyvename dvidešimt pirmame amžiuje, kuriame kompiuteriai panaudojami išmaniai ir civilizuotai. Daugelis naudojasi elektronine bankininkyste, perka prekes internetu, perveda mokesčius už komunalines paslaugas internetu. Viskas vyksta civilizuotai ir išmaniai. Tai padeda taupyti žmogaus brangų laiką ir pinigus.

Aš pats jau seniai nesinaudoju miesto viešuoju transportu, bet buvo įdomu sužinoti, kaip šiandien išmaniosios technologijos panaudojamos miesto viešajame transporte. Tikrai yra elektroniniai bilietai, jie gali būti panaudojami neribotą laiką. Tai leidžia taupyti brangų popierių, laiką ir pan. Viskas atrodo puikiai, tačiau nusipirkus mėnesinį elektroninį bilietą, pradedi suprasti, kad iki pilnos civilizacijos dar reikia padirbėti. Pirmiausiai, nusipirkus bilietą, svarstai, ar jis pilnai galios visą mėnesį, t.y. bent 30 dienų, arba nuo tos bilieto nupirkimo dienos iki kito mėnesio tos pačios dienos. Pasirodo ne. Nupirktas mėnesinis bilietas galios iki pirkto mėnesio pabaigos. Tai reiškia, kad nusipirkus mėnesinį bilietą viduryje mėnesio jis galios tik pusę mėnesio, o kitą pusė sumokėto bilieto vertė atiteks kaip viršpelnis transporto bendrovei.  Bet juk tai akivaizdi žmogaus apgavystė!

Žinant šiuolaikines technologijos galimybes, galima šią problemą labai lengvai išspręsti. Galima padaryti, kad mėnesinis bilietas galiotų vieną mėnesį, nuo bilieto įsigijimo arba aktyvavimo dienos. Tai neleistų apgaudinėti vartotojų, kurie naudojasi viešuoju transportu. Mėnesiniai elektroniniai bilietai taptų labiau prieinami ir perkami. Tai būtų didelis patogumas viešojo transporto vartotojams. Juk nereikėtų laukti iki mėnesio pradžios, kad įsigytum mėnesinį elektroninį bilietą. Perki ir žinai, kad jis galios iki kito mėnesio tos pačios dienos.


Šiame straipsnyje: LSDP2018

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaje

Vaje portretas
Ale atrodo pariebėjęs ponulis? Ir jo išradimai stulbinantys. Perku kas mėnesį nuolatinį bilietą ir man viskas aišku, o kas ponuliui netinka? Gali gi pirkti 30 dienų, ar ne? Baltrėnai, rūpinkis, kad viešasis transportas per brangus, maršrutai netinkami, vingiuoja po miestą, kaip turistiniai, stoteles geras nukėlė, pastatė su didžiausiais plyšiais. Pasakysiu kitą problemą ponui Baltrėnui- sekančiame straipsnyje parodyk tokią vietą tose naujose stotelėse, kur vėjas neperpučia, aš bandžiau jose pasislėpti nuo vėjo, niekaip neradau, kur atsistoti, na, tiek plyšių, kad kur beatsistotum, visiek perpučia.

darrius

darrius portretas
sitas didysis reformatorius lsdp prostitute griovusi svara kauno vandenis dabar griauna rosma slykstyne per susirinkima bunant kauno vandenu generaliniu pilnas arogancijos visiems reze kad ymone yra ''mano'' ka noresiu ta darysiu slykstu ziureti i ta snuki jau nekalbant kad balsuot per praitus rinkimus net leipute buvo atsivezes i vandenis agituot slykstyne

Kaunietis

Kaunietis portretas
jeigu galima nusipirkti 30d. bilietus, tai kam pardavinėti mėnesinius? Tiesiog kauniečių apgaudinėjimas. Gerai, kad keliama problema.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių