KU besistažuojanti italė Paola Forni: „Liūdna net pagalvoti, kad turėsiu išvykti“

  • Teksto dydis:

Italė Paola Forni, studijuoti į Klaipėdos universitetą (KU) atvyko pagal Erasmus+ programą. Italijoje mergina studijuoja Feraros universitete aplinkosaugos biotechnologijas. Klaipėdos universitetą jai rekomendavo mokslinio darbo vadovė.

Kodėl pasirinkote KU?

Norėjau rašyti disertaciją ekologijos srityje, jei konkrečiau, apie makrobentosą, todėl paklausiau savo darbo vadovės Italijoje, kur galėčiau vykti; ji rekomendavo  Klaipėdą.

Atvykau liepos pradžioje (liepos 3 d.), o gruodžio pabaigoje grįšiu į Italiją. Liūdna net pagalvoti, kad turėsiu išvykti iš čia jau po nepilnų dviejų mėnesių.

Koks Jūsų stažuotės tikslas? Kokius tyrimus atliekate KU Jūros tyrimų instituto laboratorijose?

Mano stažuotė skirta gauruotųjų šoniplaukų (pramintų krevetėmis žudikėmis) studijoms. Tai invazinė rūšis, kitaip tariant, ji nėra vietinė Baltijos gyventoja. Tiriame jos paplitimą Kuršių mariose, ryšius su kitais amfipodais (vėžiagyviais šoniplaukomis)  ir dreisenomis.  Šie tyrimai mane tikrai žavi!!

Manau, kad KU – geras universitetas. Jūros tyrimų institute dirba daug profesorių, puikių ir kompetentingų specialistų. Tai – nauja institucija, aprūpinta naujausia įranga įvairiems tyrimams, jis tikrai nuostabus!

O kokie buvo pirmieji įspūdžiai atvykus į Klaipėdą, į KU? Ar jie pasikeitė?  

Pirmieji įspūdžiai buvo geri, o dabar jie dar geresni!! Universitete jaučiuosi kaip „mokslininkų šeimos“ narys. Visi žmonės, kuriuos sutikau, – draugiški, ir, jei tik prireikia pagalbos, visuomet pasiruošę padėti.

Jau gerai pažįstu miestą, buvau atvykusi čia pernai kaip turistė, bet per šiuos mėnesius ištyrinėjau kiekvieną Klaipėdos kampelį.

Ką veikiate po darbo laboratorijoje? Ar turite pamėgtas vietas laisvalaikiui?

Paprastai su draugais išgeriame alaus Žvejų bare, Fakse, arba „Herkaus Kanto“ alinėje, užkandame, ir kalbamės, kalbamės! Mėgstu leisti laiką gamtoje, važiuoju į Smiltynės paplūdimį, stebiu paukščius; fotografuoju kiekvieną Klaipėdos kampelį ir apskritai Lietuvos vaizdus.

Gyvenate studentų bendrabutyje. Ką pasakytumėte apie jį.

Taip. Gyvenu bendrabutyje, Universiteto alėjoje 12. Jis – naujas, patogus ir jaukus. Vienintelis  trūkumas – budinčios nekalba angliškai, bet jos tikrai malonios ir draugiškos. Daug kartų yra man padėjusios, net jei mes ir negalime susikalbėti 

Dėkoju už interviu!!!


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Universitetas 25

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių