Klaipėdos universitetas pagerino pozicijas dalykiniame šalies universitetų reitinge

  • Teksto dydis:

Per pastaruosius metus universitetuose įvyko nemažai pokyčių, rašoma žurnale „Reitingai“, kuris pristatė universitetų studijų krypčių reitingą: „Vieni kilo, kiti leidosi, vieni gerino savo infrastruktūrą, kiti gilino tarptautiškumą, treti parengė daugiau mokslinės produkcijos, bet buvo ir tokių, kuriems teko trauktis, siaurintis ir mažinti studijų programų, o kartu ir dėstytojų skaičių“.

Džiugu, jog 2018 m. studijų krypčių reitinge Klaipėdos universitetas net 5-iose (pernai buvo 2-ose) vertintose bakalaurų rengimo studijų kryptyse yra pirmas. Tai – medicinos technologijos, jūrų inžinerijos, turizmo ir poilsio, šokio ir viešojo administravimo studijų kryptys. Beje, viešasis administravimas praėjusių metų reitingo sąraše buvo 4 – oje, o šiemet – 1 vietoje.

Žurnalo „Reitingai“ duomenimis, sudarant dalykinį universitetų bakalaurų reitingą, pirmiausia buvo atsižvelgta į darbdavių nuomonę: kiek šiuos tenkina į darbo rinką įsiliejančių kiekvieno universiteto konkrečios studijų krypties absolventų parengimo kokybė. Darbdaviai galėjo išskirti vieną arba du universitetus. Sociologinių tyrimų bendrovė „Prime consulting“ apklausė 2194 darbdavius iš visų šalies regionų. Šiam kriterijui vertinime suteikta 30 taškų iš 100.

Dar 10 taškų iš 100 skirta vertinant absolventų atlyginimus bei kaip, kiekvieno universiteto konkrečios studijų krypties absolventui sekasi įsidarbinti.

Kitas svarbus vertinimo kriterijus, kuriam suteikta 20 taškų – koks visų 2018 m. vasarą priimtų studijuoti pirmakursių balo vidurkis.

Aktualus parametras vertinime buvo ir kiek geriausių abiturientų pasirinko konkrečios krypties studijas. Kuo tokių studentų daugiau, tuo, tikėtina, studijų lygis aukštesnis. LAMA BPO duomenimis, geriausi abiturientai yra tie, kurie valstybinius brandos egzaminus išlaikė balais nuo 86 iki 100. Šiam kriterijui reitinge suteikta 20 taškų iš 100.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Universitetas 25

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių