Kauno klinikose daugiau dėmesio narkotikų vartojimo prevencijai

  • Teksto dydis:

Europos narkotikų ir narkomanijos stebėsenos centras, siekiant išsamesnės svaiginimuisi skirtų medžiagų paplitimo ir sukeliamo poveikio analizės, atrinko ir pakvietė prisijungti prie projekto aštuonis centrus įvairiose Europos šalyse, tarp jų – ir Kauno klinikas.

„Tai reikšmingas projektas, nes turėsime galimybę detaliau išanalizuoti legalių ir nelegalių medžiagų vartojimą svaiginimuisi bei palyginti situaciją Lietuvoje su situacija gretimose šalyse. Kovo mėnesį kartu su kolega Mariumi Perminu dalyvavome apmokymuose Taline. Tikimės, kad mūsų darbas turės teigiamos įtakos narkotikų vartojimo prevencijai“, – teigia Kauno klinikų Nefrologijos klinikos gydytojas Jonas Šurkus.

Ilgalaikis Euro-DEN (European Drug Emergencies Network) projekto tikslas – stebėti su svaiginimuisi vartotų medžiagų – augalų, narkotikų, vaistų, tirpiklių – ir kitų poveikiu susijusias ir skubos tvarka suteiktas asmens sveikatos priežiūros paslaugas Europos šalyse.

Europos Komisijos Teisingumo ir vartotojų reikalų generalinis direktoratas 2013 metais pradėjo naują ilgalaikį projektą Euro-DEN (European Drug Emergencies Network). Po dviejų metų projekto koordinavimą perėmė Europos Sąjungos Europos narkotikų ir narkomanijos stebėsenos centras (EMCDDA) Iš pradžių Euro-DEN projekte dalyvavo 14 centrų iš devynių Europos Sąjungos šalių ir Šveicarijos.

Kauno klinikų informacija



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių