Kauniečių kuriamos lakštinės veido kaukės „Lecler“ vis labiau įsitvirtina užsienio rinkose

  • Teksto dydis:

Įmonė „PharmaDIA“ savo veiklą vykdo nuo 2015 m. Įmonės steigėjos – kaunietės, dvi farmacijos specialistės ir bendramintės Birutė Kaušilaitė ir Ineta Putnienė. Jų kuriami ir vystomi kosmetikos produktai – lakštinės veido kaukės „Lecler“ – vis labiau įsitvirtina užsienio rinkose.

Produkto pavadinimas prasmingas, mat žodis „Lecler“ arba le clé (prancūziškai „raktas“), reiškia raktą, leisiantį pasiekti grožį, eleganciją, pamilti save. Vienkartinės veido kaukės – tai plonas šilko ir medvilnės audinio lakštas, gausiai prisodrintas aktyviai odą drėkinančių ir senėjimą atitolinančių veikliųjų medžiagų. Kaukės puikiai priglunda, jas patogu naudoti – tai puikus sprendimas veiklioms, užimtoms moteris, visada skubančioms ir užsiėmusioms, bet nepamirštančioms savimi pasirūpinti.

„Lecler“ kaukių sudėtyje nėra kenksmingų medžiagų: parabenų, sulfatų, ftalatų. „Norėjome saugaus produkto be odai kenksmingų komponentų, kad galėtume pačios drąsiai naudoti ir savo draugams rekomenduoti“, – sako I. Putnienė.

„Sukūrusios „Lecler“ kaukes, visada tikėjome, kad šis produktas gali būti patrauklus ne tik Lietuvos, bet ir užsienio rinkoms, –  teigia B. Kaušilaitė, – Šia linkme dirbome nuo pat pradžių – savo jėgomis ieškojome partnerių. 2018 metais tapome Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariu, o su naryste mums atsivėrė ir papildomos verslo partnerių paieškos galimybės: dalyvavimas parodose, B2B susitikimuose bei partnerių paieška per Enterprise Europe Network tinklą“.

„PharmaDia“ kartu su kitais lietuviškos kosmetikos gamintojais dalyvavo Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų inicijuotame projekte „Eksporto rinkų plėtra dalyvaujant tarptautiniuose renginiuose užsienyje“. Jo dėka 2018-2019 m. turėjo galimybę dalyvauti parodose užsienyje: Švedijoje “Eco Life Scandinavia”, Italijoje “Cosmoprof Worldwide Bologna” ir JAE “Beauty world Middle East”. Po šių parodų įmonė užmezgė vertingų  kontaktų ir pasirašė kontraktus su distributoriumi Kuveite bei prekybos agentu Jungtiniuose Arabų Emiratuose.

Apčiuopiamos naudos atnešė ir įmonės verslo bendradarbiavimo pasiūlymo pateikimas Enterprise Europe Network tinklo duomenų bazėje, jungiančioje beveik 70 šalių. Per trumpą laiką įmonės anketa ir jos produktai sulaukė bemaž 10 susidomėjimų iš įvairių užsienio valstybių: Švedijos, Lenkijos, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Slovakijos ir kt. „Žinoma, naujų projektų tempus šiek tiek pakoregavo pasaulinė COVID-19 pandemijos situacija ir nežinomybė, tačiau jau vėl jaučiame potencialių partnerių aktyvesnį bendravimą ir tikimės, kad rinka netrukus grįš į senas vėžias. Su dviem iš kompanijų jau susitarta dėl bendradarbiavimo, dar su viena įmone derybos tebevyksta“, –  džiaugiasi „PharmaDia“ įkūrėjos.

Dar pernai įmonės anketa ir „Lecler“ lakštinės veido kaukės patraukė vienos Prancūzijos kompanijos dėmesį. Įmonė užsiima natūralių ir ekologiškų namų tekstilės gaminių bei kosmetikos priemonių prekyba. Ji nuolat ieško naujų tiekėjų, ypatingą dėmesį skirdama socialiai atsakingiems partneriams ir natūraliems, kokybiškiems produktams. Po apsikeitimo laiškais ir informacija, produktų testavimo, kompanijos sutarė dirbti kartu. „Labai džiaugiamės, kad tiek mūsų produktai, tiek ir požiūris į verslą, pilnai atitiko prancūzų kompanijos idėją, o užmegztas bendradarbiavimas tapo mūsų pirmu žingsniu į Prancūzijos rinką, – atviravo  B. Kaušilaitė.

Dar vienas bendradarbiavimas buvo pradėtas šių metų pradžioje, šįkart su įmone iš Jungtinės Karalystės. JK įmonė – startuolė, įkūrusi elektroninės prekybos verslą vos prasidėjus COVID-19 pandemijai, kuomet buvo uždaryti grožio centrai. Šios įmonės idėja – klientams kas mėnesį pasiūlyti vis kitą kosmetikos produktų dėžutę – rinkinį, arba vienos srities produktų rinkinį, kuris leistų sutelkti dėmesį ir padėtų spręsti konkrečius su kūno priežiūra susijusius rūpesčius, pvz.: senėjimas, drėkinimas ir kt.

„Lecler“ veido kaukės, skirtos odos atgaivinimui, intensyviam drėkinimui ir kovai prieš raukšles, puikiai tiko šios įmonės produktų asortimentui, tad įmonės sutarė bendradarbiauti. Ir nors pirmi pardavimai nėra labai dideli, JK įmonės savininkė mano, kad būtent „Lecler“ veido kaukės gali tapti jos verslo „varikliu“, nes jos yra neatsiejama grožio rutinos dalis.

„Labai džiaugiamės, kad mūsų įmonė yra Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų narys ir galime aktyviai dalyvauti visose šios organizacijos vykdomose iniciatyvose. Visiems pradedantiems ar jau ūgtelėjusiems verslams labai rekomenduojame prisijungti prie rūmų bendruomenės bei Enterprise Europe Network tinklo ir toliau sėkmingai auginti savo verslus“, –  ragina „PharmaDIA“  įkūrėjos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių