Jonavos verslo bendruomenės susitikimas Barborlaukio dvare

  • Teksto dydis:

2021 metų birželio 10 dieną, pirmą kartą po ilgo karantino, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Jonavos verslo bendruomenė pagaliau galėjo susitikti „gyvame“ susitikime. Susirinkime dalyvavo apie dvidešimt Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Jonavos filialo narių.

Susitikimas vyko Jonavos rajone esančio Šveicarijos dvaro teritorijoje. Dar pieš porą metų iš didingo dvaro buvo likę tik prisiminimai, tad šiandien jau pilnai rekonstruotas ir naujai prikeltas dvaras su išpuoselėta teritorija ant Šveicarijos tvenkinio kranto, susitikimo dalyviams paliko neišdildomą įspūdį.

Dvare verslininkus pasitiko jo šeimininkai Rasa ir Artūras Remenčiai, kurie papasakojo ne vieną šimtmetį menančią dvaro istoriją, apie jame jau atliktus darbus, siekius išsaugoti kuo daugiau autentiškų jo detalių, archeologinius atradimus bei artimiausius planus.

Su Jonavos bei Barborlaukio dvaro istorija susitikimo dalyvius supažindino vietos gyventoja, buvusi Jonavos krašto muziejaus darbuotoja Ramunė Rugienė. Pasirodo, jog čia mėgo rinktis bei leisti laiką ir nepriklausomos Lietuvos Prezidentas Antanas Smetona, daug nepriklausomos Lietuvos politikos bei verslo atstovų. Paskutiniu dvaro savininku bei valdytoju, iki pat nacionalizavimo, buvo žymus Lietuvos visuomenės veikėjas, vaistininkas Steponas Nasvytis (1883-1972).

Po puikios ekskursijos, grožėdamiesi gamta bei kraštovaizdžiu, aptarėme Jonavos filialo verslo aktualijas bei planus. „Tikimės, jog artimiausioje ateityje mūsų lauks dar ne vienas puikus „gyvas“ susitikimas“, - susirinkusiems verslininkams kalbėjo Jonavos filialo tarybos pirmininkas Alfonsas Meškauskas.


Šiame straipsnyje: Jonavos verslo bendruomenė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių