Forumas „Sėkmingas startuolis. Tu gali!“: verslo idėjos, patirtis ir įkvėpimas

  • Teksto dydis:

Lapkričio 9 d. įvyko pirmasis „StartUp Klaipėda“ iniciatyvos, skatinančios inovatyvių verslo projektų idėjų įgyvendinimą, forumas „Sėkmingas startuolis. Tu gali!“. Į jį rinkosi moksleiviai, studentai, miesto bendruomenės nariai, besidomintys verslo pradžios galimybėmis.

Forumo organizatoriai tikina, jog ne vienas, į susitikimą atėjęs dar abejodamas savo galimybėmis ir idėjomis, iš renginio išėjo padrąsintas imtis savo svajonės įgyvendinimo.

Įkvepiančius pranešimus forumo dalyviams skaitė Roberta Rudokienė, Startup Lithuania vadovė, Sigitas Besagirskas, Lietuvos inovacijų centro ekspertas, Gintautas Igaris, verslininkas, Dakaro lenktynininkas, dr. Donatas Jonikas, Startuolių ir inovatyvių verslų rinkodaros ekspertas, knygos "Startup Evolution Curve" autorius, Lukas Kairys, išmaniųjų kontraktų ir Blockchain technologijos specialistas, Agnė Kuniutytė, įmonės Whatagraph dizainerė, Darius Šoparas, įmonės Creative Partner vadovas.

Improvizacijos „Tiesioginis radijas“ metu Rasa Janina Jusionytė, projekto „Ką žmonės dirba“ vadovė, kalbino Justiną Jautžemį, Hungry scout strategijos kūrimo kompanijos įkūrėją.

Aktyvus klaipėdietis, turintis verslo idėjų ir jau užsiimantis  startuoliška „popa boat“ veikla Tomas Vėlius sakė, jog tokie susitikimai padeda išgryninti idėjas, pasisemti patirties ir taip prisideda prie ateities kūrimo.

„Stengiuosi nuolat dalyvauti panašaus pobūdžio renginiuose, kurie dažnu atveju praturtina supratimo bagažą, ypač reikalingą siekiant savo tikslų. Dalintis, manau, reiškia auginti bendruomenę.

Burti veiklius žmones, padėti gryninti idėjas, dalintis patirtimi ir pastebėjimais reiškia kurti mūsų pačių ateitį, kiek nuoširdžiai tai darysime, tokia ji ir bus. Labai džiaugiuosi, kad tokie profesionalūs forumai organizuojami. Dėkoju organizatoriams ir lauksime kitų susitikimų“, – po forumo kalbėjo T. Vėlius.

Tuo metu Klaipėdos universiteto Rekreacijos ir turizmo bakalauro studijų ketvirtakursė Ieva Serpinaitė įsitikinusi, jog sėkmės istorijos skatina rimtai susimąstyti apie savo ateitį ir galimybes.

„Pirmiausiai, labai džiaugiuosi, kad tokios iniciatyvos kyla iš mūsų katedros. Kalbant apie renginį, labiausiai patraukė dėmesį Luko Kairio ir Dariaus Šoparo pranešimai. Jie jauni, o jau tiek pasiekę! Tai užkrečia ir verčia susimąstyt apie savo ateities kryptis ir galimybes.

Dėkoju už galimybę  dalyvauti dr. Donato Joniko organizuotose kūrybinėse dirbtuvėse, išgirsti, kokias verslo idėjas vysto klaipėdiečiai, ko mums, mūsų miestui ir šaliai reikia. Tikrai dalyvausiu ir kituose „StartUp Klaipėda“ renginiuose“, – sakė I. Serpinaitė.

Forumo metu buvo įsteigtas MVM (mentorystė, verslas, mecenatystė) klubas. Jo nariai – Klaipėdos miesto, regiono ir šalies verslininkai, pasirengę konsultuoti būsimuosius startuolius, diskutuoti svarstant idėjas ir jas vertinant, prisidėti  finansuojant nugalėtojus.

„StartUp Klaipėda“ metu  pranešimus papildė kūrybinės dirbtuvės, vadovaujamos dr. Donato Joniko ir Igor Podoprigora. Visi dalyviai turėjo galimybę pristatyti savo startuolio idėją, gauti vertingų patarimų, o realiausiai įgyvendinami projektai buvo apdovanoti rėmėjų dovanomis.

Iniciatyvą „StartUp Klaipėda“, įgyvendina Klaipėdos universitetas, LCC tarptautinis universitetas, Klaipėdos licėjus, Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas, Klaipėdos universiteto Studentų sąjunga bei verslo atstovų vardu – viešbučių tinklas Tubinas International.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Universitetas 25

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių