„Erasmus jauniesiems verslininkams“ – naujos galimybės

  • Teksto dydis:

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai įgyvendina „Erasmus jauniesiems verslininkams“ programą, kuria siekiama sudaryti galimybes naujiems ir veržliems verslininkams dirbti su patyrusiais verslininkais kitoje šalyje, semtis patirties, įgyti verslo valdymo įgūdžių, pasidalinti naujomis idėjomis ir išplėsti užsienio partnerių tinklą.

Šiomis galimybėmis pasinaudojo Gediminas Vengrauskas, jaunasis verslininkas iš Lietuvos, kuriantis nišinius drabužius Jungtinės Karalystės rinkai ir valdantis elektroninę parduotuvę. Gediminas, jau įsitvirtinęs Jungtinės Karalystės rinkoje, nusprendė ieškoti naujų plėtros į užsienį galimybių. „Domino Ispanijos rinka, tačiau trūko žinių apie vartotojus, jų elgseną ir įpročius, kultūrinius skirtumus ir kt.“ – sako jaunasis verslininkas. Sužinojęs apie „Erasmus jauniesiems verslininkams“ programą ir galimybę iki šešių mėnesių viešėti pas patyrusį verslininką Ispanijoje, dirbti kartu su juo, semtis žinių bei įgyti patirties, Gediminas kreipėsi į Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmus. Per partnerių tinklą rūmų darbuotojai surado patyrusį antreprenerį.  

Verslininkams suderinus mainų tikslus, programą ir laukiamus rezultatus, Gediminas išvyko į Ispaniją keturiems mėnesiams.„Dirbdamas kartu su patyrusiu verslininku turėjau galimybę prisiliesti prie daugybės verslo procesų. Ne tik susipažinau su potencialių vartotojų elgsena ir įpročiais, pritaikiau savo svetainę pagal kultūrinius skirtumus, bet ir įgijau platesnį supratimą apie bendravimą su darbuotojais, motyvavimą, užduočių delegavimą.“ – pasakoja lietuvis. Mainų metu jaunajam verslininkui buvo skirta finansinė parama kelionės ir pragyvenimo išlaidoms padengti – 830 Eur per mėnesį.

Mainai kuria abipusę naudą. Kodėl verta priimti jaunąjį verslininką?

Jaunas motyvuotas verslininkas gali prisidėti naujomis idėjomis ir naujais įgūdžiais. Galima pasinaudoti jo žiniomis apie kitas Europos rinkas ir nesitraukiant iš biuro išplėsti užsienio partnerių tinklą. Šie mainai gali būti pirmas žingsnis naujų verslo galimybių link.

Jaunasis antrepreneris pasitelkdamas turimas marketingo žinias padėjo mūsų sporto klubui tapti geriau žinomam akademinėje bendruomenėje ir už jos ribų, pritraukė daug užsienio studentų.“ – sakė kovinio sporto klubo vadovas, lietuvis Tomas Vosylius.

Įmonėje dirbusio jaunojo verslininko dėka buvo suburtas naujas bendradarbiavimo tinklas, o įmonė galėjo išplėsti savo veiklą ir patekti į naujas rinkas“, – kalbėjo konsultacinių energetikos paslaugų įmonės savininkas, belgas Chris Devos.

Programą finansuoja Europos Komisija, administruoja Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai.

Platesnė informacija – programos tinklapyje ir el. paštu agne.jaraite@chamber.lt, tel. (8 37) 22 92 12.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių