Eksportuotojų klube – ekonomikos apžvalgininko iš užsienio įžvalgos

  • Teksto dydis:

Eksportuotojų klubo nariai nuolat tariasi ir ieško įdomių tematikų klubo susitikimams. Būtent tokių diskusijų metu gimė idėja į svečius pakviesti ekonomikos apžvalgininką iš užsienio bei išgirsti vertinimus „kitu kampu“.

Praeitą savaitę vykusiame klubo nuotoliniame susitikime susirinkusieji turėjo išskirtinę galimybę klausytis konsultanto Philipo Ammermano pranešimo apie Covid-19 ir Ukrainos įvykių įtaką pasauliui, žvelgiant į artimo (kelerių metų) ir tolimo (kelių dešimtmečių) laiko perspektyvą.

Philip Ammerman – konsultantas, investicijų patarėjas, verslininkas, konsultuojantis startuolius bei kitas įmones skaitmenizacijos, internacionalizacijos ir investicijų skatinimo klausimais nuo 1994 m. Philip Ammerman yra kilęs iš Atėnų, Graikijos, nuo 2016 m. gyvena Kipre ir daugiau nei 150 dienų per metus keliauja. Jis sėkmingai įgyvendino įvairius projektus daugiau nei 40-yje šalių. Nuo 2004 m. Philip darbuojasi ir Lietuvoje, dėsto viename iš universitetų, konsultuoja verslo klasterius, universitetus internacionalizacijos ir augimo klausimais.

Pranešimo metu svečias įvertino geopolitines (populiacijos augimas, globalizacija ir t.t.), ekonomines (auganti socialinė nelygybė, darbingo amžiaus žmonių mažėjimas ir t.t.), technologines (skaitmenizavimas, robotizavimas, inovacijos medicinoje ir t.t.) ir klimato kaitos (globalinis atšilimas, tarša ir pan.) rizikas žmonėms ir verslams. Rizikos kelia daug iššūkių, tačiau jos taip pat pateikia aiškias veiklos gaires, kaip judėti į priekį. Svečias pranešime aptarė ir su iššūkiais atsiveriančias galimybes ir nišas bei apibendrindamas susitikimą akcentavo: tai – neribotų galimybių metas ir tik vienintelis klausimas: kas sugebės prie visko prisitaikyti pirmas?“.


Šiame straipsnyje: PPA 2022

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių