Daugiau kaip 3000 ekspertų iš 70 šalių dirbančių įmonių tarptautinei plėtrai

  • Teksto dydis:

Tarptautinė verslo partnerių paieškos duomenų bazė, konsultacijos tarptautinės plėtros ir inovacijų diegimo klausimais, eksporto galimybių vertinimas, seminarai, konferencijos, tarptautiniai verslo kontaktų (B2B) renginiai ir verslo misijos – tai tik dalis didžiausio Europoje verslo paramos tinklo atstovų Lietuvoje – Enterprise Europe Network Lietuva – veiklos, skatinančios Lietuvos verslo konkurencingumą pasaulinėje arenoje. Šis tinklas vienija daugiau nei 600 organizacijų iš beveik 70 šalių ir per 10 veiklos metų padėjo daugiau nei 2,6 mln. įmonių visoje Europoje, tarp jų 27 tūkstančiams Lietuvos įmonių, tapti inovatyvesnėmis ir plėstis į užsienio rinkas.

Aukštos kvalifikacijos ekspertai tampa įmonės eksporto komandos dalimi

Pasauliniame tinkle dirba virš 3000 gerai savo šalies specifiką, subtilybes bei verslo aplinką žinančių ekspertų, taigi nemokama pagalba ieškant ir randant verslo partnerius užsienyje įmones pasiekia greitai ir kokybiškai.

„Apie Enterprise Europe Network sužinojome gana seniai ir jau daugiau nei 3 metus mūsų įmonė aktyviai naudojasi šio tinklo teikiamomis paslaugomis, džiugu, jog per šį laiką mums pavyko pasiekti konkrečių rezultatų – radome verslo partnerių užsienyje. Mes visuomet pirmieji sužinome apie mums aktualius verslo pasiūlymus, tarptautinius bendradarbiavimo renginius ir kitą naudingą informaciją. Iš tinklo atstovų jaučiame tikrą ir nuoširdų norą padėti įmonėms augti“, – sako UAB „Lino takas“ direktorė Daiva Statkevičienė.

Aromáma įkūrėja (MB „Filmai ir kvapai“) Giedrė Veličkienė išskiria keturis sėkmingos tinkle veiklos ir bendradarbiavimo teikiant paslaugas aspektus: patikimumas, visapusiška pagalba, operatyvumas, atmosfera. „Mūsų įmonės atveju, kai eksportas dar tik prasideda ir eksporto skyrius dar tik formuojasi, EEN Lietuva yra kaip mūsų etatinis darbuotojas, padedantis susirasti partnerių užsienyje, užmegzti su jais pirmąjį kontaktą, konsultuojantis ir paskatinantis eksportuoti“, – sako Aromáma įkūrėja. G. Veličkienė pabrėžia, kad paslaugos teikiamos profesionaliai, sklandžiai, greitai.

Metų verslininke praėjusiais metais tituluota UAB „Geld Baltic“ direktorė Laura Kaziukonienė sako taip pat labai vertinanti Enterprise Europe Network teikiamas paslaugas. „Konsultantai yra motyvuoti padėti ir gilinasi į įmonės poreikius, siūlo personalizuotą paslaugų paketą” – sako L. Kaziukonienė.

Gaunami užsienio įmonių kontaktai yra tikslingi ir patikimi

UAB „Alantas“ pardavimų vadovė Jurgita Vencaitė antrina, kad „Enterprise Europe Network” konsultacijos ir pagalba ieškant užsienio partnerių – išties naudingos. „Šiuo metu tinklo duomenų bazėje turime patalpinę savo įmonės profilį – verslo pasiūlymą bei šioje bazėje nuolat patys ieškome mums tinkamų partnerių užsienyje. Iš EEN tinklo atstovų sulaukiame kontaktų bei informacijos apie galimus užsienio partnerius, kurie domisi mūsų įmone ir bendradarbiavimu. Tinklo pagalba gaunami kontaktai – patikimi ir vertingi bei prisideda prie mūsų įmonės žinomumo ir tarptautiškumo“, – džiaugiasi UAB „Alantas“ pardavimų vadovė.

Aromáma įkūrėja G. Veličkienė pritaria, kad per Enterprise Europe Network gauti užsienio įmonių kontaktai visada patikimi ir tai yra labai svarbu, nes besikreipiančių sukčių kompanijų šiuo metu pasitaiko tikrai nemažai.

Paslaugų visapusiškumas atveria plačias galimybes

Jurgitos Vencaitės teigimu Enterprise Europe Network tinklas suteikia informacijos apie užsienio rinkas, padrąsina bendradarbiauti su partneriais ir padeda atverti naujas galimybes rinkose, kuriose patirties įmonė neturi.

UAB „Straikas“ prekės ženklų plėtros vadovė Gintarė Didžiokaitė pasakoja, kad apie Enterprise Europe Network sužinojo kai sudalyvavo tinklo organizuotuose renginiuose: „Eksporto galimybės Kanadoje“, „Verslo galimybės Korėjoje“, „Eksporto galimybės Japonijoje“, virtualiuose verslo kontaktų renginiuose „Riga Food 2020“ ir „Food eirEEN Meet the Buyer & Matchmaking Event“. „Būtinai planuojame dalyvauti EEN renginiuose ir ateityje – labai įdomu buvo išgirsti niuansus apie Korėjos rinką, kadangi kaip tik pradedame su ja dirbti (pasirašėme sutartį su distributoriumi), taip pat ir apie Kanados rinką, kuri jau seniai yra mūsų įmonės plėtros planuose.“, – sako G. Didžiokaitė.

„Mūsų įmonė aktyviai dalyvauja įvairiose iniciatyvose. Itin didelę naudą matome užklausose – čia galime pasiūlyti savo produktus ir paslaugas suinteresuotoms grupėms. Taip pat dalyvaujame renginiuose, kuriuose sužinome naudingos informacijos“, – dalinasi ir Laura Kaziukonienė.

Lietuvoje teikiamų paslaugų rezultatyvumas lenkia Europą 5 kartus

COVID-19 pandemija paveikė visus tinklo partnerius ir jų klientus, tačiau nepaisant sudėtingos situacijos, konsorciumas Lietuvoje ir 2020 metais išlaikė aukštą ir įmonių poreikius atitinkantį paslaugų teikimo lygį. Minimizuodami neigiamą pandemijos poveikį įmonėms ir nepertraukiamai teikdami pagalbą verslams Enterprise Europe Network Lietuva pasiekė penkis kartus už Europos vidurkį didesnį partnerystės susitarimų, sudarytų tarp Lietuvos ir užsienio įmonių, rodiklį.


Šiame straipsnyje: PPA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių