Baigėsi Kinijos ekspertų auditas

  • Teksto dydis:

Baigėsi šią savaitę Lietuvoje vykęs Kinijos ekspertų auditas. Audito metu Kinijos ekspertai aplankė 3 Lietuvos įmones, į šią Rytų Azijos šalį ketinančias eksportuoti šaldytą jautieną ir jos subproduktus.

Buvo vertinama, ar mūsų šalies įmonės tinkamai užtikrina, kad nebūtų perneštas afrikinio kiaulių maro (AKM) virusas, taip pat vertintas ir gyvūnų transportavimas, gerovė, skerdimo higiena ir pan.

AKM situacijos suvaldymas yra didžiulis iššūkis tiek Lietuvai, tiek ir Kinijai. Todėl viena svarbiausių Kinijos keliamų sąlygų Lietuvos įmonėms – užtikrinti, kad kiaulės ir galvijai skerdyklose būtų skerdžiami atskirai. Taip būtų užtikrinama, kad pagaminta jautiena ar subproduktai neturės kontakto su kiauliena ir bus išvengta tikimybės ją užteršti AKM virusu.

„Baigiamojo posėdžio metu aptarėme auditorių pastebėjimus, turėjome galimybę atsakyti į auditoriams kilusius ir užduoti mums rūpimus klausimus. Bendrai audito eigą galime vertinti pozityviai. Audito rezultatai ir išvados bus pateikti galutinėje Kinijos auditorių ataskaitoje, kurios tikimės sulaukti per tris mėnesius“, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Mantas Staškevičius.

Lietuvos įmonės sėkmingai į Kiniją eksportuoja pieno ir žuvininkystės produktus. Per 2018 m. į šią šalį išvežta daugiau kaip 240 t žuvies ir jos gaminių, daugiau kaip 200 t sūrio, beveik 200 t pieno konservų, kone 120 t pieno išrūgų, beveik 80 t maistinių pieno miltų.


Šiame straipsnyje: VMVT 2018Kinijaauditas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių