ACCESS verslininkystės specialistai konsultuoja ir padeda atsakyti į svarbiausius klausimus

  • Teksto dydis:

Kuriant verslą ir net jo pradžioje kyla nemažai klausimų, todėl Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų, kartu su partneriais įgyvendinamas projektas Paramos verslui sistemos akceleravimas (ACCESS) siekia gerinti verslo paramos paslaugas Kauno, Marijampolės regionuose Lietuvoje, Suvalkų ir Balstogės subregionuose Lenkijoje ir teikia konsultacijas verslo kūrimo bei vystymo klausimais.

Jau pusę metų konsultacijas teikianti ACCESS verslininkystės specialistė, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Verslo bendruomenės skyriaus vadovė Vera Mileikienė sako, kad konsultacijų klausimų spektras labai įvairus ir priklauso nuo to, kokioje pasirengimo verslauti stadijoje yra asmuo – ar verslo idėjos subrandinimo ir yra poreikis padėti apsispręsti, ar jau turi verslo idėją ir tikisi pagalbos ją vystant, o gal jau įkūrė verslą ir reikia padėti jį išvystyti, plėsti ir įsitvirtinti.

„Keletas konsutuojamų asmenų kreipėsi jau turėdami idėjų verslo pradžiai, todėl su jais aptarėme kaip tas idėjas pasitikrinti – ar verslo idėja reali ir įgyvendinama. Pagrindiniai klausimai, į kokius tokiu atveju reikėtų atsakyti yra šie: kokius kliento poreikius ar problemas spręs, į kokį segmentą orientuojamasi, kuo idėja, paslauga ar produktas išskirtinis ir bus geresnis už rinkoje jau esančius. Ne mažiau svarbu įsivertinti konkurencinę aplinką bei tai, ar verslas turi potencialą augti. Ir paskutinis, bet tikrai ne mažiausiai svarbus klausimas – ar finansiškai apsimokės“, – konsultacijų patirtimi dalijasi ACCESS verslininkystės specialistė.

Tiek jau turinčius verslą, tiek jį planuojančius, dabartinis laikotarpis ir su Covid-19 susijusi situacija įtakoja priimant sprendimus, todėl nevengiama ir šios temos. Konsultacijų metų kartais tenka prieiti išvados, kad šiuo metu geriausia yra verslo idėją atidėti vėlesniam laikui. Tokiu atveju pasirenkamos alternatyvios veiklos ar prisitaikoma prie esamos situacijos ir pradedama elektroninė prekyba.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Verslo bendruomenės skyriaus vadovė Vera Mileikienė džiaugiasi, kad konsultacijų metu pavyksta išgryninti verslo įdėją pagal asmens pomėgius, turimą patirtį, rinkos poreikius ir dabartines tendencijas. „Išgryninome idėją gaminti gyvūnams rūbelius, baldus ir žaislus naudojant tekstilės, porolono, medienos  ir kitas gamybos metu įmonėse liekančias medžiagas. Ši idėja skatina tvarumą, be to išlaidos minimalios, o nauda abipusė“, – sako V. Mileikienė ir kviečia norinčius konsultuotis susisiekti, bei sekti informaciją rūmų bei projekto interneto svetainėse chamber.lt bei istartup.eu, kur jau visai netrukus bus paskelbta informacija apie planuojamus mokymus verslą pradedantiems asmenims.

Europos teritorinio bendradarbiavimo tikslo INTERREG V-A Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programos projektas „Paramos verslui sistemos akceleravimas (ACCESS)“ (angl. “Acceleration of business support ecosystem” projekto Nr. LT-PL-4R-301)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių