Kinijos cirke šėlo ne tik merginos

Trečiadienio vakarą Kauno „Žalgirio" arenoje karaliavo Didysis Kinijos cirkas.

„Cirke tik merginos“ – taip programa pavadinta neatsitiktinai. Į Lietuvą atvyko per trisdešimt artisčių – jos šioms gastrolėms paruošė itin spalvingų numerių, kurių metu stebino savo akrobatikos gebėjimais, artistiškumu ir lankstumu. Tiesa, buvo ir keletas artistų vaikinų.

Pasirodymuose susipynė gimnastika, pantomima, aktorinis meistriškumas, šokio, žongliravimo menas ir net Rytų kovos menų elementai. Įspūdį sustiprino specialiai sukurta rytietiška egzotika alsuojanti muzika ir ryškūs kostiumai.

Ant lynų besisupančios, skėčiais ir lėkštėmis žongliruojančios akrobatės sukūrė iliuziją, jog tai, kas vyko prieš akis, buvo ne žmonių, o specialiųjų vaizdo efektų šėlsmas. Tačiau tai – šimtus valandų trunkančių treniruočių rezultatas, jau pakerėjęs žiūrovus ir kitose šalyse.

Manoma, kad spektakliai, kuriuose artistai demonstravo vikrumą ir triukus, Kinijoje buvo rengiami dar prieš 2300 metų. Šių dienų Didysis Kinijos cirkas išlaikė daugybę tūkstančius metų puoselėjamų detalių – nuo tradicinių kaukių iki drakonų kostiumų, kuriais persirengia artistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

saulius

saulius portretas
DAR TOKIO APGAILETINO CIRKO GYVENIME NESU MATES VISI ZMONES ISEIDAMI KEIKESI IR KEIKE VISA LIETUVA JOG ANT VISU KAMPU APGAUDINEJE NES TAI APIPLESIMAS VIDURYJE DIENOS.TIE VADINAMI CIRKININKAI SURINKTI VAIKAI IS KAIMU PUSE TU AKRABOCIU VAIKINAI NORS BUVO REKLAMUOJAMA KAD VIEN MOTERYS BUS NA NEBENT TEN VISGAIDZIAI IR SKAICIUOSE PRANESEJAS APGAUDINEJE PASTOVIAI
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių