Keli tūkstančiai klaipėdiečių pakartojo Kryžiaus kelią

Keli tūkstančiai klaipėdiečių Didįjį penktadienį eidami pagrindine miesto gatve simboliškai pakartojo Kryžiaus kelią ir apmąstė Kristaus kančią. Drauge meldėsi ir giedojo šventas giesmes katalikai, evangelikai liuteronai bei stačiatikiai.

Trečius metus Didįjį penktadienį uostamiestyje rengiamose Kryžiaus kelio eitynėse šį kartą panoro dalyvauti ne tik mokslo įstaigų, visuomeninių bei religinių organizacijų atstovai, bet ir miesto politikai.

Herkaus Manto gatve patraukusi procesija stabteldavo kas kelias dešimtis metrų perduoti kryžių kitiems nešėjams. Atokvėpio akimirkomis per garsiakalbį kunigai pasakojo apie Kristaus kančią.

Kryžiaus kelio metu automobilių eismas Herkaus Manto, Tiltų Gatvėmis bei Taikos prospektu buvo sustabdytas. Pakeliui prie eisenos jungėsi vis daugiau žmonių. Praeiviai smalsiai stebėjo veiksmą. Ypač smalsūs buvo miesto svečiai.

Kryžiaus kelias Klaipėdos gatvėmis užtruko apie porą valandų.


Šiame straipsnyje: Kryžiaus kelias

NAUJAUSI KOMENTARAI

ttt

ttt portretas
graži pavasario šventė....Linksmų šv,Velykų :)::)

Istorija

Istorija portretas
Baznycia mielai nusleptu fakta, kad Kristus buvo ne vienintelis tais laikais isprotejes keliautojas po Palestina. Lieka tik stebetis, kiek daug zmoniu leidziasi apgaudinejami. Palestinoj tada ir pries tai, ir po to buvo daug tokiu keliautoju, surenkanciu smalsuoliu grupes ir propaguojanciu savo daznai sunkiai suprantamas idejas. Jie turedavo savo gerbejus, kaip ir Kristus. Sektos susikurdavo, isirdavo, vel susikurdavo. Jos issitryne is zmoniu atminties ne todel, kad ju nebuvo, o todel, kad Kristaus sekta isliko. Isliko ne todel, kad buvo pati logiskiausia, o todel, kad buvo pati radikaliausia. Melas, atviras melas, fanatizmas, agresyvumas, tai tie bruozai, kuriais pazymi krikscionybe nuo pat pirmu dienu. Istoriskai krikscionims irgi pasiseke, juos per mazai persekiojo, juos toleravo, per durnyste, is gailscio. Romos imperatorius Konstantinas, po 300 m. nuo tariamo Kristaus mirties paskelbdamas krikscionybe vienintele religija, ta teroristu grupe apgyne, pats nesuprasdamas, ka jis pridirbo...

vytautas

vytautas portretas
Kol kvaileliai meldesi rimti vyrai pasidare po viena kita milijona
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių