Zoologijos sode – neteisėta buvusio vadovo veikla?

Kauno zoologijos sodo lankytojų numylėtinių baltojo lokio Kasparo ir liūto Simbos mirtys pastūmėjo gyvūnų teisių gynėjus kalbėti apie netvarką sode.

Įrodymų ilgai laukti nereikėjo: postą palikęs seniausio Lietuvoje zoologijos sodo vadovas Vaclovas Dumčius klimpsta baudžiamojoje byloje.

Naujajai vadovybei kliūva paskelbti viešieji pirkimai, o teisėsaugininkai tiria, ar buvęs direktorius grobstė degalus. Aplinkos ministerijos duomenimis, tokia informacija pasitvirtino, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

Jau anksčiau iš Kauno zoologijos sodo vadovo pareigų atleistas ir į jas grįžęs per teismą V. Dumčius kaltę pripažino, žalą atlygino ir pats parašė pareiškimą atleisti iš darbo, tačiau bylos neišvengė.

Aiškėja, kodėl buvęs ilgametis Kauno zoologijos sodo vadovas paliko pareigas. Tai jis suskubo padaryti po naujosios Aplinkos ministerijos vadovybės patikrinimo. Ministerija teigia karštąja linija gavusi pranešimą, esą zoologijos sode vykdoma neteisėta veikla – neteisėtai naudojami degalai.

„Užfiksuoti konkretūs faktai, kai yra naudojama zoologijos sodo kuro kortelė ir yra pilami degalai, bet jie yra nurašomi į automobilį, kuris kiauras paras stovi nevažiuojantis, o kažkas ir kažkur pilasi. Galimai tas veikas galėjo padaryti zoologijos sodo vadovas“, – sakė Aplinkos viceministras Linas Jonauskas.

Zoologijos sodo žinioje yra keliolika automobilių. Per metus degalams skiriama 50 tūkst. litų. Manoma, kad degalai buvo pilami į privačius automobilius naudojant ir kitus grobstymo būdus.

„Po komisijos darbo ir paaiškėjus tiems faktams, buvom išsikvietę zoologijos sodo vadovą ir parodėm tas aplinkybes, parodėm įrodymus. Po to jis parašė pareiškimą dėl atleidimo iš darbo“, – sakė L. Jonauskas.

Jeigu įtarimai pasitvirtins, V. Dumčiui gresia bauda, viešieji darbai arba laisvės atėmimas iki trejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

piktžirnė

piktžirnė portretas
tas Dumčius nuo pat pradžių "falšyva moneta" atrodė. Nepatiko , oi kaip nepatiko jis man ir pasirodo ne be reikalo...

Kalinauskas

Kalinauskas portretas
Kauno diena raso tais paciais zodziais kaip Lietuvos rytas.Ir be jokiu nuorodu ar citatu. O kam rasyti nuorodas, jei K..d. yra to pacio klano laikrastis...

aurimas

aurimas portretas
skaitau,kad issukti iki galo,tu gerbuvio kureju weiklas-tai teisesaugos garbes reikalas...
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių