„Žalgirio“ arenoje širdį virpino virtuoziškieji „Gregorian“

Kauno „Žalgirio“ arenoje šį vakarą koncertavo pasaulinę šlovę pelnę sušiuolaikinto grigališkojo choralo virtuozai „Gregorian“. Prieš keletą dienų koncertavę Vilniuje ir Klaipėdoje, į Kauną atlikėjai atvyko po šeštadieninio koncerto Rygoje.

„Labas vakaras, Kaunas. Sveiki atvykę į kino teatrą", – lietuviškai su publika pasisveikino vienuolišką abitą primenančiu apdaru vilkintys „Gregorian" nariai, užsimindami apie tai, kad šio pasaulinio turo koncertuose daugiausiai skamba dainos iš žinomų kino filmų.

„Ar turite pakankamai popkorno? Jei taip, siūlome kelionę nuo senovės Romos, priešistorinių pabaisų iki mūsų dienų", – pasiūlė vienas iš „Gregorian" aštuoniukės. Scenoje skambėjo „Queen", „Rammstein“, „Evanescence“, Paul McCartney, Celine Dion, Sealo, kitų grupių ir atlikėjų dainos, ekrane keitėsi kino filmų kadrai, kai kurie permontuoti taip, kad juose atsirastų ir „Gregorian" nariai.

Skambant „Gregorian“ balsams, gyvai grojančios grupės ir styginių kvarteto atliekamai muzikai scenoje liepsnojo kardai, griaudėjo fejerverkai, juodojo angelo kostiumu vilkėdama scenoje pasirodė dainininkė Amelia Brightman, vėliau prie jų prisijungė ir solistė Eva Mali.

„Žinau, esate nusivylę, kad mes nenusimetame vinuolių rūbų ir neparodome savo gladiatoriškų kūnų. Bet patikėkite, po abitais mes tikrai turime plačius pečius ir daug raumenų", – po dainos iš filmo „Gladiatorius" šmaikštavo atlikėjai.

„Puikus koncertas, profesionaliai padarytas šou“, – po koncerto įspūdžiais dalinosi kaunietė Marija.

Tuo metu studentė Aistė prisipažino iki koncerto beveik nieko nežinojusi apie „Gregorian“ – jai bilietą į koncertą padovanojo tėvai. „Koncerte išgirdau ne visai tai, ko tikėjausi – tikėjausi daugiau tikro grigališkojo choralo, o čia skambėjo daugiau roko ir pop melodijos. Bet man visai patiko“, – pasakojo mergina.

„Gregorian“ yra pelniusi vienos unikaliausių šių dienų muzikinių grupių vardą. Tai vienuolių drabužius dėvintys atlikėjai ir instrumentinė grupė, grigališkojo choralo stiliumi atliekanti pasauliniais hitais tapusius roko ir popmuzikos kūrinius. „Gregorian“ –  vokiečių prodiuserio Franko Petersono projektas. Jis prieš 15 metų subūrė aštuonis britų vyrukus, iki tol giedojusius bažnyčių choruose, kurie staiga tapo pasaulinėmis žvaigždėmis. Pasitelkę vienuolių įvaizdį ir 1500 metų gyvuojančią giedojimo manierą, kelio į klausytojų širdis jie ieško per populiarių atlikėjų dainas.

Koncertai Lietuvoje yra pasaulinio „Gregorian“ turo dalis. Šiuo turu grupė pristato naujausią savo albumą „Epic Chants“, kuriame naujai suskamba nemažai žinomų kino filmų dainų.

Į Lietuvą grupė atsigabeno visą koncertams reikalingą garso ir šviesos techniką, scenos dekoracijas, reikalingas sukurti pirotechnikos, lazerių bei įspūdingos scenografijos reginį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

virginija

virginija portretas
Labai patiko fantastinis renginys

turiu

turiu portretas
Prieš kelis metus jau nusipirkau jų video ir audio įrašus...originalas yra originalas ir neprilygs klausytis salėje su smirdančiais kaimiečiais iš visokių kaimų.

To TURIU

To TURIU portretas
Miestietis(ė) "kvepiantis" mat atsirado... Tpfu... Pasiuostyk save geriau ir savo prišiktą dūšią, bei burną... O koncertas buvo SUPER :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių