Turgaus pardavėjai tikina: tulpės nepabrango

Kauno turguose penktadienio rytą daugiausia šurmuliavo vyrai. Gėlių pardavėjai tvirtino, kad tradicijos nesikeičia – perkamiausios Kovo 8-osios rytą buvo tulpės.

Beveik visi kalbinti prekeiviai vienbalsiai tvirtino, kad tulpių kainos – tokios, kaip visada. Tiesa, skirtinguose turguose jos skyrėsi. Šilainių turguje vienas tulpės žiedas šįryt kainavo apie 2-2,50 lito, o Stoties turguje jų buvo galima gauti ir už litą. Vienur kitur gėlėms siūlytos ir nuolaidos iki 20 procentų.

„Mes priklausomi nuo augintojų, kurie ir nustato kainas. Aš pati kainų nepadidinau. Žmonės vienodai gėles perka ir Kovo 8-ąją, ir Vasario 14-ąją“,  – sakė beveik visą gyvenimą gėlėmis prekiaujanti Irena Vasiliauskienė.

Prekeiviai pastebi, kad dažniausia vyrai perka po vieną arba tris tulpių žiedus.

Stoties turgaus prekybininkai šiandien planuoja dirbti ilgiau – iki 21 valandos, mat tikimasi, kad tik tuomet nutrūks pirkėjų srautas. Jų teigimu, mažesnes gėlių kainas šiame truguje lemia tai, kad čia daugiau pardavinėja patys augintojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kristina

kristina portretas
bekit kelmai greiceu i turgu pirkti geliu moterim, asilai neraliuoti jei da nepasvekinot skubekit nes tulpos tuoj pabrings.

Tik neveidmainiaukite

Tik neveidmainiaukite portretas
Su tulpių žiedais vyrai laksto ir moterys vaizduoja esančios pagerbtos jų gavę visai ne todėl kad Klara Cetkin kadaise paragino taip daryti dėl moterų solidarumo ir laisvių. Komunistai Sovietų imperijoje subjaurojo šią dieną, pavertę ją masinio išgėrimo ir svetimavimo diena. Dabar ją dar mini ir kažkaip elgiasi tie, kuriems "prie ruso buvo geriau". Man gi kovo 8-oji asocijuojasi su "tarybinėmis sardelkomis", "tarybiniais batonais" ir panašiomis sovietinę nostalgiją išreiškiančiomis nesąmonėmis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių