Per savaitę įkliuvo per 100 diržo neužsisegusių vairuotojų

Kovo 11-17 d. daugelyje Europos šalių policija tikrino, ar vairuotojai ir keleiviai segi saugos diržus, o vaikai vežami jiems skirtose specialiose sėdynėse. Kauno apskrities policijos pareigūnai taip pat dalyvavo šioje akcijoje.

Per minėtą laikotarpį nustatyta 115 saugos diržų nenaudojimo atvejų. 107 atvejais saugos diržų nebuvo užsisegę vairuotojai ir 8 – keleiviai.

Policija primena, kad naudojimosi saugos diržais tvarkos pažeidimas užtraukia vairuotojams ir (ar) keleiviams baudą nuo 100 iki 200 litų. Tokia pat veika, padaryta asmens, bausto administracine nuobauda už šį pažeidimą, užtraukia baudą nuo 200 iki 300 litų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimą vienam mėnesiui.

Teigiama, kad susidūrimo metu neužsisegęs saugos diržo vairuotojas ar keleivis kelia grėsmę ne tik savo gyvybei, bet ir kartu automobilyje važiuojantiems asmenims.


Šiame straipsnyje: policijavairuotojaiautomobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo portretas
Lakstančių gatvėm viršgarsiniais greičiais nepagausi taip pigiai, dėl girtumo laiką gaišt reikia - stabdyt, tikrint, o dar gali pasirodyt, kad bergždžiai stabdei, vairuotojas, kaip tyčia, negirtas... Belieka saugos diržai - ir matyt iš karto, ir bauda garantuota. Jei žmogelis visų eismo taisyklių laikosi, išskyrus diržus, tai kaip kitaip iš jo baudą nulupsi? Kadaise reguliuojantys eismą įstatymai buvo vieninteliai protingi ir logiški įstatymai. Dabar jau ir čia būtinai reik bardaką padaryt. Prisisegęs saugos diržą nemėgstantis saugos diržų vairuotojas kelia kur kas didesnę grėsmę kitiems eismo dalyviams, negu neprisisegęs. Jau vien todėl, kad yra suirzęs, o suirzęs vairuotojas - pavojingas vairuotojas.

kaunas

kaunas portretas
uzknisote jau savo dirzais.As tik sau gresme keliu,blin mentai ziurekite kaip pusgalviai vaziuoja be proto pazeidinedami keliu eismo taisykles,bet svarbu jie prisisege suknistus dirzus.Cirkai kazkokie.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių