Lietuvos zoologijos sodui vadovaus žurnalistas

Trečiadienį paaiškėjo, kas taps naujuoju Kaune įsikūrusio Lietuvos zoologijos sodo direktoriumi. Aplinkos ministerijos konkursą į šioms pareigoms užimti laimėjo Aurimas Didžiokas. Jis šiuo metu dirba VDU Kauno botanikos sodo direktoriaus pavaduotoju administracijai.

A. Didžiokas nurungė septynis pretendentus. Trys iš jų buvo Zoologijos sodo darbuotojai.

„Laimėti tikėjausi labai stipriai. Tam buvo mestos visos pajėgos“, – neslėpė ambicijų A. Didžiokas. Didžiausiu savo pranašumu jis įvardijo patirtį dirbant su europiniais projektais.

Ką pirmiausia keis Lietuvos zoologijos sode? „Aš pats dar tik prieš kelias valandas sužinojau, jog laimėjau. Be to, dar nelabai norėčiau šnekėti kaip naujasis zoologijos sodo direktorius, nes kol kas dar dirbu VDU Botanikos sode“, – sakė A. Didžiokas.

Naująsias pareigas jis teigė perimsiąs ne anksčiau kaip kovo 19 dieną.

35 metų Aurimas Didžiokas yra baigęs verslo administravimo bakalauro ir žurnalistikos magistro studijas. Jo magistro diplominis darbas buvo skirtas universitetų botanikos sodų viešosios komunikacijos ypatumams.

Naujo vadovo Zoologijos sodui imta ieškoti, kai vasario pradžioje atsistatydino 11 metų sodui vadovavęs Vaclovas Dumčius. Jis savo sprendimo nekomentavo.

Aplinkos ministerijos teigimu, gerinti Lietuvos zoologijos sodo įvaizdį, stiprinti jo ryšius su visuomene – tai vieni iš tikslų, kuriuos kelia A. Didžiokas. Jis nusiteikęs pagerinti gyvūnų laikymo ir priežiūros sąlygas, didinti lankytojų srautus, pritraukti papildomų lėšų įgyvendinant įvairius projektus.

Ministras Valentinas Mazuronis teigė, jog Aplinkos ministerija siekia iš esmės pertvarkyti ir modernizuoti Lietuvos zoologijos sodą ir iš naujojo vadovo tikisi ne tik sumanumo, ryžto, vadybinių gebėjimų, bet ir užsidegimo šį sodą paversti šiuolaikiniu gamtosauginiu, edukaciniu, rekreaciniu centru, patraukliu ir pasididžiavimo vertu turizmo objektu.

Dabartinė vienintelio valstybinio Lietuvos zoologijos sodo būklė nebeatitinka šiuolaikinių reikalavimų ir labiau kelia gailestį čia laikomiems gyvūnams, nei skatina juos pažinti. Kai kurie voljerai pastatyti daugiau kaip prieš penkiasdešimt metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

draugas is uzsienio

draugas is uzsienio portretas
Sveikinu, Aurimai! Jokio spaudimo, bet kazkodel esu isitikines, kad keletos metu begyje Kauno zoo atsivers lankytojams daug patrauklesniu veidu ir, pagaliau, rimtai papildys miesto zemelapi dar viena lankytina vieta sveciams ir patraukliu parku miesto rezidentams. Linkiu silto and geranorisko sutikimo kolektyve! K.

Linkejimai

Linkejimai portretas
naujam direktoriui myleti gyvunus ir viska daryti ju gerovei. Tegu suklesti zoosodas!

Balys

Balys portretas
Toksai darbų pasidalinimas. zoologijos sodui vadovaus laikraštininkas,— o laikraštį redaguos zoologas veterinorius. Nežinodamas kuo šerti bezdžionę — marinuotais agurkais, ar Kiejvo kotletais.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių