Į Laisvės alėją vilioja Kazimiero mugės kvapai

Lietuviškos muzikos garsai, pirkėjų šurmulys, nosiai malonūs rūkytos mėsos ir žuvies aromatai, nuo saldumynų lūžtantys prekystaliai – visai tai laukia kauniečių, šiandien nusprendusių užsukti į 13-tą kartą vykstančią Kazimiero mugę.

Visą Laisvės alėją ir Vilniaus gatvę iki Rotušės aikštės okupavę prekybininkai siūlo įsigyti ne tik maisto produktų, bet ir odos, medžio gaminių, rankdarbių. Miesto centre įsikūrė ir bitininkai, duonos kepėjai, aludariai, tautodailininkai, kalviai iš visos Lietuvos bei užsienio šalių.

Tikru žemaitišku obuolių sūriu prekiaujantis Algirdas Sausys atskleidė, kad jo gaminamų sūrių receptas keliauja iš kartos į kartą.

„Obuoliukus pats auginu, įdedu šiek tiek riešutų, aguonų“, – recepto paslaptį atskleidė ūkininkas. Mažesnį sūrio gabalėlį jis įkainojo 8 litais, didesnius – po 15 litų.

„Skanesnės riebžuvės ar lietuviškos strimelės nesate ragavę“, – tikino žuvimis prekiaujanti Antanina. Ant jos prekystalio išrikiuotų žuvų kainos labai įvairios – nuo 10 iki 60 litų. Štai kilogramas rūkytų kalmarų kainuoja 18,90 litų, o visas šamas – 25,90 litų.

Ieškantieji kaimiško alaus tikrai turės iš ko pasirinkti. Savo produkciją į Kauną atvežė alaus gamintojai iš bene visų Lietuvos kampelių.

„Mūsų alaus kainos per kelerius metus nesikeitė: butelis alaus su medumi kainuoja 10 litų, be medaus – 8 litų“, – sakė iš Pasvalio krašto atvežtu alumi prekiaujanti moteris.

Šalto rūkymo skilandžius, kumpelius, dešras gaminantis ir pardavinėjantis iš Ramučių kilęs ūkininkas Valdas Dičkus su mama nedrįso prognozuoti, kaip seksis prekyba mugėje. Jų produkcijos kainos svyruoja nuo 30 iki 50 litų.

„Praėjusią savaitę Vilniuje vykusioje Kaziuko mugėje pardavėme beveik viską, žiūrėsim, kaip seksis čia“, – teigė V. Dičkus.

Ekologiška mėsa prekiaujanti raseiniškė Audronė Žilienė tvirtino, kad jog produkcija pigesnė nei kitų pardavėjų. „Lašinukai kainuoja 21 litą, o rūkytos dešros – 33 litus“, – pasakojo A. Žilienė.

Ant prekystalių netrūko saldumynų, riestainių, medaus, riešutų, tačiau pirkėjai pasigedo didesnio daržovių ir vaisių asortimento. „Kur ne kur galima rasti lietuviškų obuolių, ir viskas“, – nusivylimo neslėpė kaunietė Vilma.

25-erius metus įvairiausius krepšius pinantis Edmundas Stankevičius į Kazimiero mugę atvežė gausią krepšių kolekciją. „Mažesnis krepšelis kainuoja 30, didžiausias – 50 litų. Jau penkeri metai kainos išlieka tokios pačios. Pirkėjai manęs nesuprastų, jeigu jas padidinčiau, tikriausiai ir nebepirktų“, – pripažino E. Stankevičius.

Kazimiero mugė Kaune tęsis iki sekmadienio, kovo 10 dienos. Mugėje prekiauja per 1000 dalyvių, suplanuoti tautinių šokių kolektyvų pasirodymai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
gaunant minimalu atlyginima, negali sau leisti apsipirkti Kaziuko mugeje

kaunietis

kaunietis portretas
gaunant minimalu atlyginima, negali sau leisti apsipirkti Kaziuko mugeje

Kaunieciui

Kaunieciui portretas
Uztat gali trolint.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių