Draugai šv. Mišiose pagerbė I. Matijošaitienės atminimą

Ketvirtadienio vakarą į Kauno paminklinę Kristaus Prisikėlimo bažnyčią rinkosi politikės Irenos Matijošaitienės draugai ir kolegos.

Čia 18 val. laikytos šv. Mišios už I. Matijošaitienę, kuriai po sunkaus sužalojimo ketvirtadienį konstatuota smegenų mirtis.

„Tai palaikymo mišios. Kol nebus atjungtas paskutinis aparatas, Irena bus su mumis“, – sakė jos bendražygis miesto taryboje, „Vieningo Kauno“ frakcijos seniūnas Povilas Mačiulis.

Šv. Mišios ketvirtadienio rytą buvo suplanuotos ketinant melsti sveikatos I. Matijošaitienei. Tačiau iki vakaro moteris neišgyveno.

55 metų Kauno verslininkės ir politikės I. Matijošaitienės smegenų mirtis diagnozuota šiandien popiet,
praėjus dviem paroms po to, kai ji namuose nukritusi nuo laiptų patyrė labai sunkią galvos traumą.

Į šaltą Prisikėlimo bažnyčią susirinko apie du šimtus žmonių.Tarp jų – draugai, miesto politikai, keletas menininkų. Artimieji šį vakarą liko prie I. Matijošaitienės Kauno klinikose.

„Tikiu, kad atėjote padėkoti Irenai už jos gerumą, paprastumą. Už jos šypseną, kurios jau niekas nebeišvys. Teko asmeniškai pažinti ją kartu keliaujant į Šventąją žemę. Pamenu, kiek joje buvo šilumos ir gerumo“, –aukodamas mišias sakė kunigas Vytautas Grigaravičius.

„Draugė, kolegė. Labiausiai man Irena įsiminė kaip žmogiškumo simbolis. Tas, kas ją pažinojo artimiau, žino, kad ji nuolatos spindėjo ne tiek savo išore, kiek žmogiškumu. Ta atjauta kitiems jai kainuodavo daug energijos“, – sunkiai jaudulį po tramdė P.Mačiulis.

„Ireną atsimenu pirmiausiai kaip asmenybę, labai svarbią tiek miesto taryboje, tiek visoje Kauno miesto bendruomenėje. Tokie momentai priverčia susimąstyti, ką turime ir ko staiga galime netekti“, – po šv. Mišių sakė miesto tarybos narys Simonas Kairys.

Kauno klinikų medikų teigimu, I. Matijošaitienės širdies darbas bus nutrauktas bet kurią minutę, kai tik bus sutvarkyti donorystės formalumai.

Pačios I. Matijošaitienės valia, jos organai bus paaukoti Nacionaliniam organų transplantacijos biurui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mociute kauniete

mociute kauniete portretas
uzuojauta artimiesiems. ilsekis ramybeje.

jo

jo portretas
Uzuojauta seimai ,tokio zmogaus tikrai labai gaila.

haris

haris portretas
As manau ,kad dar turejo daryti viska, kad pagydytu.O gal po savaies ,kitos butu atsigavusi,netikiu as ,kad negalima buvo pagydyti.Klaida artimieji padare ,kad sutiko organus transplotuoti.K.Prunskiene atgaivino po insulto ir dabar dar gyva.Man paciam viena karta ,po autoavarijos teko vos gyvam,Kauno m. klinikose ,kraujuojanciam ,maldauti pagalbos.Nieko nedare,negelbejo,tik tikrino pulsa ir sirdies darba.Manau, kad lauke momento kada bus galima papjauti,atleiskite ,baisiai issireiskiau,bet belaukiant mediku pagalbos ,taip galima buvo galvoti.Artimieji turi buti prie ligonio iki paskutiniuju,negalima palikti vieno ligonineje.... .
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių