Batniavos mokiniai apjuosė mokyklą rekordine juosta

185 metrai megztos ir 25 metrai austos juostos – tokį įspūdingą trispalvį kūrinį, skirtą Kovo 11-ajai, pagamino Batniavos pagrindinės mokyklos bendruomenė. Juostą mezgė, pynė ir audė ne tik vaikai, bet ir jų mamos, močiutės, mokytojos, kiti bendruomenės nariai.

Imtis tokio darbo batniaviškius paskatino Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės raginimas išradingai švęsti valstybines šventes. Sunku pasakyti, kam anksčiausiai šovė į galvą austi rekordinį audinį, bet prie sumanymo įgyvendinimo bene daugiausia prisidėjo mokyklos direktorė Ona Kukcinavičienė, jos pavaduotoja Danguolė Marmienė, istorijos mokytojas Mykolas Federavičius.

Batniavos bendruomenės pirmininkė, Kauno rajono savivaldybės tarybos narė Lionė Pikelienė ne tik žodžiais palaikė akciją, bet ir pati nunėrė nemažą juostos galą.

Mokiniai mezgimo darbus pradėjo vasario pradžioje ir jau Vasario 16-ajai turėjo nemenką ritinį. Vis dėlto jo dar nepakako mokyklai apjuosti. Sužinojusi apie įdomų sumanymą, prezidentė D. Grybauskaitė pakvietė batniaviškius į Prezidentūrą. Vaikų atstovai ir jų mokytojai iš šalies vadovės rankų gavo dovaną – Lietuvos trispalvę.

Mokiniai prezidentei pažadėjo juostą megzti toliau ir per Kovo 11-osios iškilmes ja apjuosti savo mokyklą. Darbas buvo baigtas anksčiau laiko ir pristatytas visuomenei kovo 7 dieną mokykloje surengtoje šventėje.

Į renginį atvyko Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, Seimo nariai Raminta Popovienė, Antanas Nesteckis, Donatas Donatas Jankauskas, vietos bendruomenės atstovai.

Paštuvos Šv. Barboros parapijos klebonas Šarūnas Petrauskas pašventino trispalvę ir neseniai sukurtą Batniavos pagrindinės mokyklos vėliavą.

Šalia jų garbingą vietą mokykloje užims ir Kauno rajono vėliava, kurią mokiniams padovanojo meras V. Makūnas.

„Mane džiugina, kad Batniavos bendruomenė yra tokia aktyvi, vieninga ir pilietiška. Jūs mokate ne tik dirbti, bet ir išradingai linksmintis, švęsti. Meilė Tėvynei prasideda nuo savo kiemo, mokyklos, miestelio. Kiekvienas nuoširdžiai dirbkime savo darbus, padėkime vieni kitiems, ir aplinkui viskas ims keistis“, – kalbėjo rajono meras.

Po smagaus koncerto visi išėjo į lauką apjuosti mokyklą trispalviu, pačių nuaustu audiniu.  Procedūrai išradingai vadovavo mokytojas M.Federavičius. Grojant liaudiškai kapelai ir spragsint fotoaparatams renginio dalyviai apjuosė mokyklą ir skandavo patriotinius šūkius.

Mokyklos bendruomenė tikisi, kad šis pasiekimas bus įrašytas į Lietuvos rekordų knygą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

psichiatras

psichiatras portretas
visus į ligoninę tikrint svaikatos

otto

otto portretas
Tolerastai vaikus tuoj apšauks nacionalistais. Va, jei juosta vaivorykštinė būtų...

wet

wet portretas
dar gyvas BATNIAVOS TARYBINIS UKIS!Dar buroku sukraukit didziausia kruva!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių