Kauno ligoninėje mirė pagirioms chemikalų išgėręs vyras

Kauno klinikose mirė vyras, kuris pas medikus pateko po to, kai pagirioms išgėrė neaiškaus skysčio.

Kybartuose gyvenęs 1953 metais gimęs V.V. į Kauną buvo atvežtas prieš savaitę iš Vilkaviškio ligoninės, pranešė Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Pasak pranešimo, jis paaiškino, kad „draugas pagirioms po savo gimtadienio kitą dieną davė išgerti stiklinę neaiškios kilmės skysčio, butelį išmetė“. Policijos teigimu, išgėręs skystį V.V. pasijuto blogai.

Dėl apsinuodijimo neaiškios kilmės medžiagomis bei kraujavimo iš virškinamojo trakto jis buvo paguldytas į Vilkaviškio ligoninę, o vėliau pervežtas į Kauno klinikas. Paciento būklė sunkėjo ir jis pirmadienį mirė.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Intensyviosios terapijos klinikos vadovas profesorius Vidas Pilvinis sakė, kad pacientas mirė dėl korozinės medžiagos sukeltų komplikacijų.

Korozinės medžiagos yra šarminės (amoniakas, kalio hidroksidas, kalcio oksidas) ir rūgštinės (sieros rūgštis, chromo rūgštis).

Profesorius pasakojo, kad korozinės medžiagos gali sukelti audinių cheminius sužalojimus ar cheminius nudegimus, netgi suardyti audinius.

„Šiuo konkrečiu atveju paciento žarnyno turinys ištekėjo į pilvo ertmę, nes korozinė medžiaga išardė audinių vientisumą, tai sukėlė žmogaus mirtį“, – teigė V. Pilvinis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

true

true portretas
eina nax...draugas :(

Kaunietis

Kaunietis portretas
Pilvu daktaras Pilvinis. Net skamba graziai....

geras

geras portretas
paskutinis pachmielas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių