Kauno korupcijos bylos šiemet teisme atversti nepavyks

Kauno švietimo ir kultūros reikalams vadovavusį Edmundą Balasevičių ir dar kelis tarnautojus iš postų išvertusi byla penktadienį teisme ir vėl neatversta.

Penktadienį bylos nagrinėti nepavyko, nes Kauno miesto apylinkės tesime nepasirodė teisiamoji Nijolė Stasė Grybėnienė. Teismą pasiekė gydytojo pasirašyta pažyma, kurioje teigiama, kad kaltinamoji susirgo. Teisėjas pažymėjo, kad pateikta pažyma neatitinka tokiems dokumentams keliamų reikalavimų, todėl galima įtarti, kad teismo procesas gali būti stabdomas specialiai. Už tai gresia sankcijos.

Pirmą kartą bylą teisme bandyta atversti rugsėjį, tačiau ir tada to padaryti nepavyko, nes į posėdį neatvyko kyšio davimu kaltinamas Darius Jukna, prokurorė ir keli advokatai.

Kitas posėdis suplanuotas tik sausį.

Pagrindiniai šios korupcijos bylos herojai – buvęs Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir kultūros departamento direktorius E.Balasevičius bei Švietimo ir kultūros įstaigų ūkio ir finansų skyriaus Ūkio poskyrio vedėja N.S.Grybėnienė. Bylos duomenimis, per 2010-2011 metus jos paimtų kyšių suma sudaro 70 tūkst. litų. Šiuo grobiu buvusi tarnautoja dalijosi su savo viršininku E.Balasevičiumi.

Ant to paties teisiamųjų suolo vietos atsirado dar dviem tarnautojams: Švietimo ir kultūros departamento Švietimo ir kultūros skyriaus ūkio ir finansų poskyrio vedėjui Valentui Ražanskui ir to paties skyriaus Ūkio poskyrio vyr. specialistui Petrui Astraičiui.

Prokurorai tarnautojus pričiupo daugiau nei prieš pusantrų metų. Buvo pasigirdusios kalbos, kad byla teismo taip ir nepasieks, tačiau kalbos nepasitvirtino ir įtariamųjų gretose nesumažėjo.


Šiame straipsnyje: Edmundas Balasevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

stiprybes

stiprybes portretas
jums,Edmundai! Jusu buve mokiniai jus prisimena ir gerbia.

Pinokis

Pinokis portretas
Jeigu jie tokie teisūs, tai patys būtų suinteresuoti greičiau baigti bylą ir nusimesti įtarimų šleifą. Bet matomai yra prikšę savo pirštelius, jeigu vengia.

vytautas

vytautas portretas
ir kas gali patvirtinti,kad teisėsaugoje nėra korupcijos.Dideliais kyšiais kaltinami vaikšto laisvėje,kuria savo nekaltumo politiką,papirkinėja liūdininkus ir neša fiktyvias pažymas iš gydytojų,kad serga.Ir tokie įstatymai sukurtidar tik igaunant nepriklausomybe vadovaujant lendzbirkiniams.Juokas ima,kad už pavogtus 100 milijonų duoda 7 metus ir už gerą elgesi paleidžiami.Vienintelis BUTKEVIČIUS BUVO NUTEISTAS UŽ KORUPCIJA,NES PERĖJO SKERSAI KELIA ledzbirkiui.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių