Žudikų trijulė išgirdo nuosprendį

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teisme penktadienį paskelbtas nuosprendis trims jurbarkiškiams: 19-mečiam E.S., 27-erių O.K. ir 22-ejų O.J., įsibrovusiems į gyvenamąjį namą ir iš savanaudiškų paskatų nužudžiusiems du bejėgiškos būklės žmones.

Kauno apygardos teisme penktadienį paskelbtas nuosprendis trims jurbarkiškiams: 19-mečiam E.S., 27-erių O.K. ir 22-ejų O.J., įsibrovusiems į gyvenamąjį namą ir iš savanaudiškų paskatų nužudžiusiems du bejėgiškos būklės žmones.

E.S. pataisos namuose praleis 10 metų, O.K. – 16 metų, O.J. – 9, pranešė teismas.

Trijulė buvo teisiama už tai, kad veikdami bendrininkų grupėje, 2013 metų rugsėjį pro langą įsibrovė į Jurbarko rajone esantį namą, sudavė ne mažiau kaip 10 smūgių į galvą kambaryje miegojusiam, todėl neturėjusiam galimybės gintis P.G.

Ne mažiau nei trys smūgiai teko kitame kambaryje miegojusiam namo savininkui A.J.M.

Apieškojo patalpas ir baldus, o pinigų ir vertingų daiktų neradę, įsibrovėliai pagrobė A.J.M. priklausančią elektroninę mokėjimo kortelę.

P.G., kurį ištiko koma, po dešimties dienų mirė Kauno klinikose. Kito sumuštojo – A.J.M. – būklė po užpuolimo nuolat blogėjo, išsivystė kūno išsekimas ir kraujotakos bei kvėpavimo nepakankamumas – jo gyvybė slaugos ligoninėje užgeso po pusmečio.

Kaltę dėl to, kas įvyko, pripažino tik vienas iš kaltinamųjų – nusikaltimo metu dar nepilnametis buvęs E.S.

Nors viso proceso metu kaltinamieji davė nenuoseklius parodymus tiek dėl savo, tiek dėl bendrininkų veiksmų, teismas tai vertino kaip siekimą palengvinti baudžiamąją atsakomybę.

„Visų trijų kaltė buvo įrodyta teismo medicinos specialistų išvadomis, kurios surašytos atlikus DNR tyrimus, taip pat kitais byloje surinktais įrodymais“, – rašoma teismo pranešime.

Iš visų kaltinamųjų solidariai priteista 100 tūkst. litų neturtinei žalai nukentėjusiųjų artimiesiems atlyginti ir beveik 32 tūkst. už P.G. gydymą Valstybinei ligonių kasai.    

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.


Šiame straipsnyje: nužudėnužudymasžudikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
kodėl slepiamos pavardės žudikų??????? o kodėl neslepiamos pavardės žmonių kuriems atima gyvybę tie svoločiai????????????? Gal artimiesiems nėra smagu skaityti aPIE NUŽUDYTĄJĄ VISOS PAVIEŠINTOS NUŽUDYMO TIRIAMOS DETALĖS, Šito kažkodėl niekas neima į galvą , rašo savaitėmis apie tą patį, o žudikų pavardės nenori skelbti, kodėl yra antraip negu turėtų būti????????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių