Žudiku tapęs plėšikas sulaukė atpildo: už grotų siunčiamas ilgiems metams

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas 12 metų laisvės atėmimo bausmę skyrė vyrui, kuris, mėgindamas apiplėšti senyvo amžiaus moterį, jai sukėlė mirtimi pasibaigusį sužalojimą.

Kauno apygardos teismo duomenimis, pernai vasarą 21-erių kaunietis Lukas Majauckas prie prekybos centro „Molas“ pagrindinio įėjimo durų, būdamas apsvaigęs nuo toksinių psichiką veikiančių medžiagų, siekė pagrobti svetimą turtą ir užpuolė nukentėjusiąją, bandydamas išplėšti jai iš rankų rankinę.

87-erių metų moteris rankinės nepaleido, o dėl patirto fizinio smurto nugriuvo ir susitrenkė galvą. Po kelių dienų nuo patirtos galvos traumos ji ligoninėje mirė.

Kaltinamasis savo kaltę pripažino tik iš dalies – jis teigė turėjęs tikslą pagrobti pinigus, o kad moteris grius, susižalos ir mirs, nesitikėjęs.

Visgi teismas kaltinamojo veiksmus vertino kaip fizinio smurto panaudojimą. Anot teismo, kaltinamasis suvokė, kad veikia pavojingai ir gali padaryti žalą, tačiau padariniams ir galimoms pasekmėms buvo abejingas.

Atsižvelgęs į padarytų nusikalstamų veikų pavojingumo laipsnį ir motyvus, į tai, kad kaunietis nusikalto būdamas apsvaigęs nuo toksinių psichiką veikiančių medžiagų ir neišnykus ankstesniam teistumui, teismas jam skyrė 12 metų laisvės atėmimo pataisos namuose ir priteisė atlyginti turtinę žalą – 3 tūkst. eurų nukentėjusiajam bei 1,8 tūkst. eurų Valstybinei ligonių kasai.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas.

Plačiau apie šį nusikaltimą skaitykite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tabor

tabor portretas
vėl ciganis

...

... portretas
Po kelių mėnesių bus paleistas?

aldona

aldona portretas
Čigonai kastuvais užkapoję merginą gauna tiek pat metų. vargšams teisingumo nėra...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių