Žiegždrių gyventoja kaimyno vaikui rykšte smogė 15 kartų

  • Teksto dydis:

Policijos departamentas praneša apie dar du smurto prieš vaikus atvejus Kaune.

Vienas incidentas užregistruotas ketvirtadienio vakarą Kauno rajone, Žiegždriuose. Jo aplinkybės dar tikslinamos.

Kol kas teisėsaugininkai žino tik nukentėjusios dvylikametės bei jos artimųjų versiją. Kaip teigiama mažametės tėvo pareiškime policijai, apie 18.30 val. iš daugiabučio kiemo grįžusi dukra pasakė, kad 83-ejų metų kaimynė jai sudavė rykšte per kojas apie 15 kartų.

Medikai, kaip teigiama pareiškime, rykšte nuplaktai dvylikametei nebuvo kviesti.

Įtariamoji dar neapklausta. Ji nebuvo ir sulaikyta. Tačiau artimiausiu metu privalės atvykti į apklausą policijoje, kur jai greičiausiai bus pareikštas įtarimas dėl fizinio skausmo mažametei sukėlimo. Už tai Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Anot teisėsaugininkų, atsakomybę už fizinio skausmo sukėlimą numatantis Baudžiamojo kodekso straipsnis numato tik galimą, tačiau ne privalomą įtariamojo sulaikymą. Tai sprendžiant, atsižvelgiama į jo pavojingumą visuomenei. Tačiau garbus įtariamojo amžius gali turėti įtakos ikiteisminio tyrimo baigčiai arba skiriant bausmę. Pavyzdžiui, teismo psichiatrijos ekspertams konstatavus, kad dėl amžiaus bei su juo susijusių sveikatos problemų įtariamasis jau negali suprasti savo veiksmų bei jų valdyti, ikiteisminis tyrimas būna nutraukiamas. 

Vakar Panemunės policijos komisariatas gavo iš Kauno apylinkės prokuratūros persiųstą ir 42-ejų metų vyro pareiškimą, kuriame teigiama, kad jo septynerių metų sūnui būnant Kaune pas mamą, ši sudavė jam ranka per užpakalį bei sprandą, todėl vaikas patyrė fizinį skausmą. Dėl šio įvykio taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
CHA: jei vaikus su rykšte, tai KAIP seimūnus vanosim?

tadas

tadas portretas
smoge rykste!

Nėra

Nėra portretas
Įsivaizduoju, kaip eikli senolė po kiemą vaikosi paauglę ir plaka rykšte. Daugiabučio kaimynai, stebėję reginį, patyrė neišdildomą įspūdį. O jei rimčiau, VTAT turėtų pasidomėti "mažametės" šeima: vaikas buvo GALIMAI sumuštas, jam nesuteikta medikų pagalba - "kvepia" vaiko nepriežiūra.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių