Kontrolieriai nustebino „Urmo“ prekeivius

  • Teksto dydis:

Praėjusios savaitės pabaigoje buvo tikrinama prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje esančios vaisių ir daržovių turgavietės prekeivių veikla. Atlikus patikrinimą nustatyta įvairių teisės aktų pažeidimų, pranešė Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI).

Dešimties operatyvių patikrinimų metu inspektoriai nustatė aštuonis teisės aktų pažeidimų atvejus. Penki iš jų – dėl neregistruotos veiklos, kitais atvejais nustatyti pažeidimai – dėl už prekes pirkėjams neišrašomų sąskaitų faktūrų, taip pat rasta prekių be įsigijimo dokumentų.

Pareigūnai patikrinimą pradėjo 6 val. ryto, todėl buvo akivaizdu, kad tokiu ankstyvu metu prekeiviai nesitikėjo sulaukti tikrintojų. Pamatę mokesčių specialistus, keletas prekeivių paliko ir savo prekes, ir automobilius, aiškindami, kad neva šis turtas jiems nepriklauso. Viską stebėdami iš šalies, šie asmenys teigė, kad nežino apie paliktus automobilius ir prekes. Šie pardavėjai buvo išaiškinti tik policijos pareigūnų dėka.

Pasidomėjus, kodėl prekyba vykdoma neįregistravus veiklos, kai kurie bandė gintis, kad tai pirmasis kartas, o prekės iš Lenkijos atsivežtos pabandyti, ar tokiu būdu galima uždirbti.

„Neįprastu laiku atlikus prekeivių patikrinimą pasitvirtino, kad didmeninę vaisių ir daržovių prekybą vykdantys asmenys nėra įregistravę individualios veiklos. Patikrinimų metu taip pat nustatyta, kad kai kurie prekiauja itin dideliais daržovių ir vaisių kiekiais. Tai reiškia, kad yra vykdoma didmeninė prekyba. Deja, turėdami verslo liudijimus jie negali to daryti, kadangi verslo liudijimas suteikia teisę vykdyti tik mažmeninę prekybą“, - teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

Primenama, kad išduotas prekybos verslo liudijimas nesuteikia teisės parduoti žemės ūkio ir maisto produktus tiems gyventojams, kurie turi įsigiję prekybos verslo liudijimus, t.y. perpardavinėja produktus. Prekiautojas, kuris turi verslo liudijimą, žemės ūkio ir maisto produktus gali parduoti tik galutiniam vartotojui.

Kauno AVMI specialistų teigimu, atliekamų patikrinimų metu įsitikinta, kad prekės buvo parduodamos tik dideliais kiekiais – dėžėmis, maišais. Tai patvirtina, kad prekės naudojamos ne saviems poreikiams, bet pardavimo tikslais.

Atkreipiamas dėmesys, kad ateityje numatyta ir daugiau tokių operatyvių patikrinimų. 

„Pareigūnai, bendradarbiaudami su kitomis institucijomis, atskleidžia ir tiria nusikalstamas veikas dėl šešėlinės ekonomikos. Ši vykdyta bendra priemonė dar kartą parodė, kad dirbame teisinga linkme - daromi pažeidimai toliau fiksuojami. Todėl kartu su VMI atstovais ir toliau numatome tokias priemones tęsti“, - sako Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) valdybos viršininkė Rima Zieniuvienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
eikit i maqksima ten pigiau paremkit kauno vln isnaudotojus

perku atsargiai

perku atsargiai portretas
As visuose turguose perku atsargiai, ten ka paklausi ta ir gausi, ypac vaisius ,darzoves mesa perku tik jau pas tuos pacius zmones is kuriu perku visada o turguose tikrai reikia daugiau kontroles tikrint mesa zuvi nezinia kur gamina ir is ko desras daro siaip moderneja turgus bet tvarkos dar reikia daug

NA

NA portretas
Straipsnyje nei žodžiu neužsiminta apie kokybę, bet apie nelegalią prekybą. Vieną rašo , o apie kitką komentuojama.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių