Vilkiko puspriekabėje – 300 tūkst. litų vertės kontrabanda

  • Teksto dydis:

Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai pirmadienio vakarą Kaune sulaikė didelę cigarečių kontrabandos siuntą.

Iš Rusijos per Latviją įvažiavusio krovininio vilkiko puspriekabės stoge aptikta hidrauliniais mechanizmais valdoma slėptuvė su daugiau nei 300 tūkst. litų vertės nelegaliais rūkalais.

Apie 19 val. vakariniame Kauno aplinkkelyje muitinės kriminalistai patikrinti sustabdė krovininį vilkiką DAF. Šio vairuotojas, Rusijos pilietis S.R., sakė į Lietuvą atvažiavęs tuščiomis – paimti krovinio. Tačiau patyrę pareigūnai vilkiko puspriekabės „Schmitz“ stoge pastebėjo konstrukcijos pakeitimus, todėl nuspręsta mašiną detaliai patikrinti. Netrukus nustatyta, kad puspriekabės stoge įrengta hidrauliniais mechanizmais valdoma slėptuvė, kurioje aptikta cigarečių kontrabanda.

Atverti slėptuvės pareigūnams taip ir nepavyko, vairuotojas įtikinėjo, kad ši sugedusi, tad puspriekabės stogas buvo nuardytas.

Iš viso slėptuvėje rasta 42 tūkst. 140 pakelių baltarusiškų cigarečių NZ, „Minsk“, „Magnat“, Premjer“ ir kt. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 325 tūkst. litų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, trečiadienį Kauno apylinkės teisme bus sprendžiamas klausimas dėl jo suėmimo.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretėsmuitinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

stinta

stinta portretas
gerai, kad pas mus sulaikyta kontrabanda saziningai sunaikinama ha ha ha tik valstybe netenka daug pajamu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių