To dar nebuvo – akmenimis apmėtė policijos automobilį

To dar nebuvo – akmenimis apmėtytas vienintelis Kauno apskrityje kelių policijos tarnybinis automobilis su slapta greičio matavimo įranga. Chuliganas, prieš tai dar bandęs koja sulaužyti  "VW Caddy" veidrodėlį, jau nustatytas.

Šou įamžintas

Precedento neturintis išpuolis įvykdytas vieną praėjusios savaitės popietę kelyje Jonava–Kėdainiai–Šeduva.

Pareigūnams pastačius tarnybinį automobilį Kėdainių rajono Nociūnų kaime, netrukus užfiksuotas į pagrindinį kelią įsukantis ir tiesiai į spąstus važiuojantis krosinis motociklas. Jis buvo be valstybinio numerio.

Yra pagrindo manyti, kad neaiškios būklės buvo ir šią įtartiną transporto priemonę apžergęs asmuo. Priartėjęs prie pareigūnų automobilio, jis surengė tikrą šou.

Pirmiausia įsibėgėjęs, kiek leido jėgos, persirikiavo į priešpriešinę eismo juostą ir, demonstratyviai lenkdamas jo triukus fotografuojantį "VW Caddy", iškelta koja bandė pataikyti į galinio vaizdo veidrodėlį.

Vaikiškos atakos

Nepavykus veidrodėlio numušti, kaskadininkas apsisuko ir vėl pradėjo grėsmingai artėti.

Pamatęs išlipantį policininką, skubiai nusuko nuo kelio į šlaitą. Ten, pievoje, keistuolis atakavo dar kartą – pradėjo rodyti nepadorius gestus.

Kai tai pabodo, prisirinko akmenų ir pradėjo mėtyti, taikydamas į jį sudrausminti mėginantį pareigūną. Pastarajam nusprendus slėptis nuo akmenų krušos tarnybiniame automobilyje, – ir į šį.

Policijos kontrataka

Kuris šios tragikomiškos dvikovos dalyvis pirmasis paliko mūšio lauką, neaišku. Tądien agresyviojo motociklininko sulaikyti nepavyko.

Šią savaitę ratuotam išsišokėliui paspęsti dar galingesni spąstai – pagal akmenimis apmėtyto Kauno kelių policijos valdybos vyriausiojo patrulio tarnybinį pranešimą Kėdainių rajono policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Lauko keliukais iš nusikaltimo vietos sprukęs chuliganas išaiškintas labai greitai. Paaiškėjo, kad tai gerai vietinei policijai žinomas 44-erių metų Nociūnų kaimo gyventojas.

Pasipriešinimas auga

Ligi šiol greičio viršytojus Kauno apskrityje vieninteliu "VW Caddy" gaudantys pareigūnai buvo sulaukę tik grasinimų atleisti juos iš darbo.

Tiesa, pastaruosius jau baigia išstumti nauja mada – dabar šis tarnybinis automobilis be skiriamųjų policijos ženklų dažniau demonstratyviai fotografuojamas. Paskui jo nuotrauka įdedama į kurią nors interneto svetainę. Žinoma, su atitinkamu tekstu ir panašiais komentarais.

Kas sukėlė aprašytą išpuolį ir chuliganiškas improvizacijas, bus bandoma išsiaiškinti per įtariamojo apklausą.

"Kauno dienos" žurnalistams prieš penkis mėnesius patruliuojant su šiuo "VW Caddy" mieste, buvo akivaizdu, kad dalis vairuotojų jį jau atpažįsta. Artėdami prie šios policijos gaudyklės, jie sumažindavo greitį arba, pravažiuodami pro šalį, šelmiškai pypsėdavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dalia

dalia portretas
mano nuomone ne taip reikia drausminti, kaip matome baudos Lietuvos nepraturtina... is pasalu nezinau ar teisinga kazka daryti.

lialia

lialia portretas
viena karta maciau toki stovinti uz posukio, bet jis buvo tamsiai melynas ir nufotkino masina, kur mane lenke per istisine ir kazkokiu nesveiku greiciu vaziavo su angliskais numeriais. Jauc, nieko jam nebus.

Ania

Ania portretas
Jei jau pareigunu,toks zveris nebijo,kaip reiktu sureguoti paprastam uzpultam zmogeliui,neduok Dieve, buti ,tiek moraliskai,tiek fiziskai uzpultam
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių