Vėjas siautėja: virsta medžiai, skraido stogai

Dėl smarkaus vėjo trečiadienį Kaune ir Kauno rajone ant važiuojamosios dalies, automobilių ir elektros stulpų virto medžiai. Kauno regione be elektros tiekimo liko daugiau nei keturi tūkstančiai elektros vartotojų.

Kaip praneša Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, trečiadienį iki 15 val. ugniagesiai buvo septynis kartus iškviesti pašalinti ant kelio nuvirtusių medžių. Medžiai virto ant važiuojamosios dalies keliuose Kaunas-Babtai, Babtai-Labūnava-Kėdainiai, Kaunas-Kazlų Rūda, prie Prienų, Zapyškio, Mastaičių.

Portalas kauno.diena.lt jau rašė, kad Kaune, Vytauto pr., nulūžusi medžio šaka nukrito ant viešojo transporto stotelės – sulankstė stotelės stoginę, nutraukė šalia stovėjusio spaudos kiosko elektros laidus. Autostradoje Kaunas – Vilnius, ties Muravos sankryža medis nuvirto ant „VW Passat“ ir „VW Golf“ automobilių.

Vėjas ne tik vartė medžius, bet ir plėšė stogus. M.K.Čiurlionio gatvėje buvo pranešta, kad krenta skardinės negyvenamo pastato stogo konstrukcijos dalys. Atvykę ugniagesiai nuėmė tris pavojų kėlusius skardos lakštus.

Antrą parą Lietuvoje siautėjantis vėjas jau spėjo pridaryti nemažai žalos. Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, visoje Lietuvoje trečiadienį pūtė 18–23 metrų per sekundę, vietomis, daugiausia Klaipėdos uosto akvatorijoje, 24–27 metrų per sekundę stiprumo vėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu

pritariu portretas
pritariu del fotografo neprofesionalumo

nu

nu portretas
žioplys fotografas - išlindo prie savivaldybės, beleką papleškino ir tupi šiltai toliau
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių