Vėjas medžius ėmė versti ir Kaune

Savaitgalį Lietuvoje įsisiautėjęs vėjas nerimsta. Nors daugiausiai žalos jis pridarė vakarinėje šalies dalyje, praėjusią parą nemalonumų dėl jo teko patirti ir gyvenantiesiems toliau nuo Baltijos jūros, taip pat ir Kauno rajone bei mieste.

Vakar naktį medis ant kelio buvo nuvirtęs Kauno rajone, Rokų sen., Kairiūkščių k. Paryčiais ugniagesiai dėl tos pačios priežasties skubėjo į kelio Kaunas–Babtai 14 km. Vėjas nulauždamas medį buvo užtvėręs ir kelią Kaunas–Jurbarkas už Bubių kaimo. 

Vakar popiet ugniagesius dėl nuvirtusių medžių kvietė ir Kauno miesto gyventojai, pranešė Kauno ugniagesių atstovė Džiuginta Vaitkevičienė. Ties Kovo 11-osios g. 36 namu medis buvo nuvirtęs ant važiuojamosios dalies, o ties Algirdo g. 4-uoju pastatu buvo užvirtęs ir ant elektros laidų. Medis supjaustytas ir patrauktas, sulaukus "Lesto" darbuotojų. 

Per pastarąsias kelias paras daugiausia žalos vėjas pridarė Telšių, Tauragės, Klaipėdos apskrityse. Pavyzdžiui, sekmadienio vakarą Panevėžio rajone medis užvirto ant važiuojančio visureigio „Volvo“ ir jį sumaitojo. Tą patį vakarą neatlaikiusi vėjo šuorų lūžo viena Šiaulių kalėdinių eglių, o kita nuvirto. 

"Lesto" informavo, kad dėl vėjo nulaužtų ir ant elektros linijų užkritusių medžių bei šakų elektros pirmadienio rytą neturėjo apie 20 tūkst. vartotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nežiniukas

Nežiniukas portretas
Ar ne per daug žalių lapų ant to medžio, p. Šakiene? Visgi gruodis už lango.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių