Nelaimė: Kauno rajone nuskendo septynmetis

Vakar vakare Kauno rajone, Domeikavos seniūnijoje, Eigirgalos kaime esančiame nedideliame tvenkinyje nuskendo septynerių metų berniukas.

Ugniagesiai pranešimą apie skenduolį gavo 17.10 val. daugiau nei po pusvalandžio narai iš 20×50 m tvenkinio ištraukė nuskendusio berniuko kūną.

„Gaila, bet mes jau negalėjome padėti, beliko vaiko kūnelį ištraukti iš vandens“, – apgailestavo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Prevencinės veiklos poskyrio vyriausioji specialistė Eglė Kačinskaitė. 

Ugniagesių atstovė svarstė, kad nelaimės priežastys galėjo būti net kelios.

„Keli draugai be tėvų priežiūros nusprendė išsimaudyti tvenkinyje. Vienam draugui pradėjus skęsti, kitas kaip išmanydamas bandė gelbėti, tačiau net patyrusiam plaukikui gali būti sudėtinga gelbėti skęstantį žmogų“, – aiškino E. Kačinskaitė.

Kita labai svarbi nelaimės priežastis – vaikai laiku neiškvietė pagalbos. „Nežinome, ar jie turėjo ryšio priemones, ar ne, tačiau patys vaikai pagalbos nekvietė. Tik pasitraukę iš nelaimės vietos, radę suaugusių žmonių papasakojo, kas nutiko. Tokiu atveju mūsų tarnyba jau bejėgė“, - teigė ugniagesių atstovė.  

Specialistė priminė, jog negalima palikti vaikų vienų prie vandens telkinių. Švietimo įstaigos, tėvai ir artimieji bendraudami su vaikais turi ugdyti vaikų savisaugos žinias, išmokyti jog nutikus nelaimei visada reikia kviesti suaugusių pagalbą, žinoti pagalbos telefono numerį 112.

Tikslios nelaimės paaiškės po tyrimo.

Ugniagesių duomenimis, nuo metų pradžios Lietuvoje paskendo mažiausiai 110 žmonių – tiek skenduolių ištraukė vien ugniagesiai gelbėtojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

voskoniete

voskoniete portretas
kaip jus nusisnekat, kad vaikus gimdo is pasalpos, idijotas tikras. as pazinojau ta seima ir ta seima yra tikrai nuostabi, mano mama amzinatilsi su berniuko mama labai gerai sutare, mano broliukas gerai sutare su tuo berniuku ir jis buvo salia kai jis skendo, jis bande jy gelbet, bet jam neisejo... Didele uzuojauta seimai ir artimiesiems...

bet kas

bet kas portretas
gaila vaikelio tik prasiseda gyvenimas o jo jau ir nėra. Vargšė močiūtė, kaltins save visą likusį gyvenimą, kad nesugebėjo išsaugoti. fainuolis rudaakis buvo...

asas

asas portretas
tas vaikas mano kaymynas buvo labia fainas...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių